Έκθεση ζωγραφικής - κατασκευών του Αστέρη Γκέκα στο "Ειρηνοδικείο" Αγίου Νικολάου
αγαπημένα σου στη Google
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου παρουσιάζει στο κτίριο του «Ειρηνοδικείου» τον εικαστικό Αστέρη Γκέκα και την έκθεση του : «ΜΙΚΗΣ – ΜΑΝΟΣ – ΜΑΝΟΛΗΣ : Οι αποσκευές του Μίκη Θεοδωράκη» στο πλαίσιο των εορτασμών εκατό χρόνων από την γέννηση των μεγάλων δημιουργών.
Εγκαίνια : Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025 - Ώρα : 19:00.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Οκτωβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 11:00 – 14:00 / 18:00 – 21:30.
Σημείωμα
Ο Αστέρης Γκέκας ξεπέρασε τα πενήντα χρόνια εικαστικής δημιουργίας μοιράζοντας την ζωή του ανάμεσα στα δυο εργαστήρια του στο Παρίσι και στο Βόλο και με εκθέσεις σε πρωτεύουσες κρατών αλλά και σε πολλά σημεία της Ελλάδας (φεστιβάλ).
Στο Λασίθι ο καλλιτέχνης πραγματοποίησε εκθέσεις στην Σητεία στον χώρο της «ΣΤΕΓΗΣ ΒΙΤΣΕΝΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» και στο Δήμο Ιεράπετρας (αφιέρωμα στον ποιητή Μ Πραττικάκη).
Συνδέεται με το Λασίθι καθώς εργάστηκε στο Νόμο ως εκπαιδευτικός (1977-1980) και έκτοτε διατηρεί σχέσεις με μαθητές και φίλους
Στο φετινό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο έγιναν και θα γίνουν οι παρακάτω διοργανώσεις :
1. Θεσσαλονίκη : ΙΔΡΥΜΑ «ΥΔΡΙΑ» - Ν.Γ.ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ «Να μας πάρεις μακριά να μας πας στα πέρα μέρη» (έως15/2).
2. ESTIA PELION : ΑΣΥΛΟ ΠΟΙΗΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ (Φεβρουάριος 2025).
3.ΣΤΕΓΗ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ΣΗΤΕΙΑ - Μίκης ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ -ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (Απρίλιος)
4. ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ» - ΟΙΚΙΑ ΜΑΝΩΛΕΔΑΚΗ,(Δέοντα Κονίσματα )
5. PARIS MIKIS THEODORAKIS-PAUL ERUARD.GALLERY THE OFFICE GALLERY -PARIS (10 rue de Maitre Albert.Paris750005)9/7-14/8/2025
6.ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ σε συνεργασία με την ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ (30/8-6/9/2025).
7.ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΜΙΚΗΣ ,ΜΑΝΟΣ,ΜΑΝΟΛΗΣ (25/9-10/10/2025)
8.ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ,ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (Για τον Μίκη )Αίθουσα τεχνών πάρκου ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) (2/12-20/12/2025)
-
11 Σεπτεμβριου 2026, 21:42Τη Δευτέρα στη Νίκαια η κηδεία του Γιώργου Μαζωνάκη - Οι αντιφάσεις που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο γιατρών -
11 Σεπτεμβριου 2026, 07:26Δημήτρης Ξυδάκης: «Η πλασμαφαίρεση γίνεται εξειδικευμένα σε νοσοκομειακό περιβάλλον» – Πρόστιμα και αφαιρέσεις αδειών σε ιδιωτικά ιατρεία στο Ηράκλειο (podcast) -
10 Σεπτεμβριου 2026, 19:15Ανατροπή στην υπόθεση Μαζωνάκη: Είχε ξεκινήσει η πλασμαφαίρεση όταν έπαθε την ανακοπή-Τι βρήκε η ΕΛΑΣ -
12 Σεπτεμβριου 2026, 08:40Κρήτη: Τραγωδία στα Χανιά – Νεκρή 19χρονη σε τροχαίο δυστύχημα στη Χαλέπα -
10 Σεπτεμβριου 2026, 23:00Πλασμαφαίρεση: Η θεραπεία που έγινε μόδα των σταρ και των πλουσίων – Ποιοι έχουν υποβληθεί σε αυτή -
11 Σεπτεμβριου 2026, 10:30Γιώργος Καραμπελιάς: Η άνοδος της Ακροδεξιάς δείχνει την ιστορική μετατόπιση της Ευρώπης από την «αποικιοκρατία», στην «άμυνα» (podcast)!
