Εμπόριο Βρεφών: Στη Μονάδα Νεογνών Χανίων δύο ακόμα βρέφη παρένθετων μητέρων

Ακόμα δύο βρέφη από παρένθετες μητέρες από τη Γεωργία, φιλοξενούνται στη Μονάδα Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Τα μωρά είναι υγιέστατα και ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να παραδοθούν στους νόμιμους γονείς.
Πρόκειται για την ακολουθία της πολύκροτης υπόθεσης που αφορά στο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγή που είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο.
Οι οκτώ που οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της παραποίησης ιατρικών δεδομένων, της διατάραξης οικογενειακής τάξης, της απάτης, της σωματικής βλάβης και της παραβίασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Πρόκειται για τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών 73χρονο Χανιώτη γυναικολόγο, ένα 44χρονο κλινικό εμβρυολόγο, 4 υπαλλήλους του κέντρου, μια βιολόγο, μια γυναίκα από τη Ρουμανία και δύο γυναίκες από τη Γεωργία. Οι τελευταίες φαίνεται ότι μεσολαβούσαν για την προσέλκυση φτωχών γυναικών από χώρες των Βαλκανίων κυρίως, που δέχονταν να κυοφορήσουν έναντι αμοιβής. Οι γυναίκες «αμοίβονταν» με ένα εξευτελιστικό αντίτιμο από 300 έως 600 ευρώ προκειμένου να κυοφορήσουν, ενώ παρέμεναν έγκλειστες σε διάφορα διαμερίσματα στα Χανιά, με τις μοναδικές τους εξόδους να αφορούν σε υποβολή ιατρικών εξετάσεων ώστε να πιστοποιούνται ως απολύτως υγιείς, αλλά και να παρακολουθείται η πορεία της κύησης. Επίσης, υποβάλλονταν σε ορμονοθεραπεία. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τα βρέφη πωλούνταν από 70.000 έως και 120.000 ευρώ.
Οι καταγγελίες αφορούν ωστόσο και σε παραβάσεις της διαδικασίας που προβλέπει ο Νόμος, σχετικά με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Η δράση του κυκλώματος που λειτουργεί σε βάθος 10ετίας τουλάχιστον είχε αποκτήσει διεθνείς προεκτάσεις, αφού σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γερμανία, η δωρεά ωαρίων απαγορεύεται, ενώ στην Αυστραλία επιτρέπεται, αλλά ο νόμος απαγορεύει την ανωνυμία της δότριας (το παιδί μπορεί να την εντοπίσει), κάτι που έχει υποδιπλασιάσει τις δωρεές στη μακρινή ήπειρο τα τελευταία χρόνια.
Μάλιστα, η ανάγκη ζευγαριών να αποκτήσουν ένα παιδί από την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και την Αγγλία προς χώρες όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τσεχία, έχει δημιουργήσει τον επικερδή «τουρισμό γονιμότητας» γεγονός που έχει αποτυπωθεί και από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE).
-
29 Νοεμβριου 2023, 14:05Απλή διάσταση απόψεων με το Φανάρι ή κάτι παραπάνω πίσω από την απόφαση της Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης;
-
28 Νοεμβριου 2023, 16:01Αμμουδάρα: Χειροπέδες σε τρεις Βουλγάρες που πουλούσαν αγοραίο έρωτα
-
28 Νοεμβριου 2023, 07:06Λεωνίδας Κουμάκης στο newshub.gr: Ανύπαρκτη η πραγματική Δικαιοσύνη στην Τουρκία
-
28 Νοεμβριου 2023, 19:22Οι ισχυροί άνεμοι «άναψαν φωτιές» στην Κρήτη: Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σε Χανιά και Σητεία
-
28 Νοεμβριου 2023, 19:07Ηράκλειο: 400 αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στους αγώνες μαχητικών αθλημάτων (Φωτο)
-
28 Νοεμβριου 2023, 18:20Επιστρέφει στο Ηράκλειο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων