Εμπρησμός στο Δήμο Μαλεβιζίου: Τα ονόματα των κατηγορουμένων
αγαπημένα σου στη Google
Μια υπόθεση που έχει κεντρίσει τα βλέμματα της δημοσιότητα στο Ηράκλειο είναι αναμφίβολα αυτή του εμπρησμού στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μαλεβιζίου.
Το πρωί του Σαββάτου και μετά από μια εξαντλητική, η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας Ηρακλείου αποφάσισαν την προφυλάκιση και των τριών κατηγορουμένων για την εν λόγω υπόθεση.
Πρόκειται για δύο Ηρακλειώτες, ηλικίας 53 και 39 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν ως φυσικοί αυτουργοί, καθώς και έναν 44χρονο επιχειρηματία από την Κρήτη, τον οποίο ο 53χρονος κατονόμασε κατά την προανάκριση ως τον ηθικό αυτουργό της πράξης.
Το newshub.gr παρουσιάζει το σχετικό έγγραφο για την κράτηση των τριών. Τα ονόματά τους:
Μ. Κ. του Κ. και της Ε.
Μ. Χ του Κ. και της Σ.
Σ.Σ. του Ι. και της Μ.
Το παρασκήνιο της υπόθεσης
Λειτουργώντας με ταχύτατο ρυθμό οι άνδρες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, οι οποίοι με τη σειρά τους οδήγησαν και στον φυσικό αυτουργό.
Οι δυο φυσικοί αυτουργοί φέρεται να ομολόγησαν όταν έπεσαν στο δόκανο της ΕΛΑΣ ποιος ήταν εκείνος που τους έδωσε εντολή να κάψουν τα οχήματα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το «αγκάθι» ανάμεσα στις δύο πλευρές, το Δήμο και τον ηθικό αυτουργό, έχει δημιουργηθεί μετά ζητήματα που φαίνεται πως προέκυψαν στο κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Έτσι ο άνθρωπος που φέρεται να έδωσε την εντολή σε δύο άτομα, πληρώνοντας τον καθένα με το ποσό των 5000 ευρώ περίπου για να προχωρήσουν στη δολιοφθορά, προφανώς για να στείλουν ένα μήνυμα ξεκάθαρο προς τη Δημοτική Αρχή του Μαλεβιζίου.
Οι δυο άνδρες, φορώντας κράνη, στις 2 Οκτωβρίου εισέβαλαν στη μάντρα του Δήμου, βάζοντας φωτιά και καταστρέφοντας συνολικά 8 οχήματα, αφού είχαν ανοίξει τρύπα στην περίφραξη του χώρου.
Στόχος τους ήταν μόνο τα οχήματα, τα οποία και περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό, μετατρέποντας τα σε στάχτη και αποκαϊδια (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) , με τη ζημιά να φτάνει τα 2 εκ. ευρώ!
Τα αντανακλαστικά όμως που έδειξαν οι τοπικές Αρχές ήταν εξαιρετικά γρήγορα κι έτσι έφθασαν σε χρόνο ρεκόρ στους δράστες.
Ο Δήμαρχος
Μετά τη σύλληψη είχαμε και τη δήλωση του Δημάρχου Μαλεβιζίου κ. Μενέλαου Μποκέα, με αφορμή τις συλλήψεις από την Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση εμπρησμού στο αμαξοστάσιο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου:
«Μεγάλη δικαίωση για το Δήμο μας, για την κοινωνία ολόκληρη, για την ίδια τη δημοκρατία! Οι δύο φυσικοί αυτουργοί και ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός του εμπρησμού στο αμαξοστάσιο του Δήμου, θα απολογηθούν πλέον στη δικαιοσύνη για την εγκληματική τους πράξη. Πολλά συγχαρητήρια κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον 1ο Πυροσβεστικό σταθμό Ηρακλείου και το ανακριτικό γραφείο της ΔΙΠΥΝ Ηρακλείου, το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, το ΑΤ Μαλεβιζίου, το Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης και την ειδική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου για την επιτυχή σύλληψη εκείνων που στράφηκαν εναντίον της κοινωνίας του Δήμου μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στις αρμόδιες Αρχές και είμαστε σίγουροι ότι θα προχωρήσουν και στα επόμενα βήματα των ερευνών με τον ίδιο ζήλο και τον υψηλό τους επαγγελματισμό. Βρισκόμαστε σταθερά δίπλα τους σε κάθε βήμα, έτοιμοι να συμβάλλουμε με οποιαδήποτε τρόπο χρειαστεί, για να πέσει άπλετο φως. Συνεχίζουμε, μαζί με τις υπηρεσίες μας και το σύνολο της αυτοδιοίκησης του νησιού, ενωμένοι και δυνατοί. Με περισσότερο πείσμα και μεγαλύτερο δυναμισμό. Όλα στο φως!»
Διαβάστε επίσης
Τρεις συλλήψεις από την ΕΛΑΣ για τη φωτιά στα απορριμματοφόρα του Δήμου Μαλεβιζίου
Μεγάλη φωτιά στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μαλεβιζίου - Κάηκαν απορριμματοφόρα (Φωτο+Βίντεο)
Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μαλεβιζίου μετά την πυρκαγιά
-
11 Οκτωβριου 2026, 08:02Καλαμπόκι: Βουτιά 6% στις τιμές μετά την έκπληξη από το USDA -
12 Οκτωβριου 2026, 07:43Πτώση τιμών στα ξενοδοχεία στην καρδιά της σεζόν, πρώτη φορά μετά 5 χρόνια -
11 Οκτωβριου 2026, 14:44Οροπέδιο Λασιθίου: Μετά τις πρωτοφανείς καταστροφές οι κάτοικοι προχωρούν σε καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας τα... αυτονόητα -
10 Οκτωβριου 2026, 17:10Θλίψη στ' Ανώγεια για την απώλεια της Αμαλίας Νικολουδάκη -
11 Οκτωβριου 2026, 14:08Χανιά: Θλίψη για τον θάνατο του 34χρονου Γιώργου μετά από τροχαίο δυστύχημα – Είχε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής στον Πλατανιά -
11 Οκτωβριου 2026, 23:40Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι κάθε ταμείου
