Επιχείρηση «Ελευθερία» στην Κρήτη: Πρεμιέρα αύριο για τους εμβολιασμούς- Όλες οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία

Η πρώτη μέρα εμβολιασμού στην Κρήτη είναι η αυριανή, με τα 10.000 εμβόλια που έχουν έρθει τις προηγούμενες μέρες στο νησί να διανέμονται στα νοσοκομεία.
Εμβόλια θα δοθούν σε όλα τα νοσοκομεία όπου έχουν προγραμματιστεί εμβολιασμοί, ενώ ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει αυριο σε υγειονομικούς του ΠΑΓΝΗ και του Νοσοκομείου Χανίων.
Η αναστάτωση και η απάντηση
Σημειώνεται ότι χθες υπηρξε αναστάτωση απο την πλευρά των υγειονομικών στο Ρεθυμνο, μετά την πληροφορία για την αναβολη του εμβολιασμού στο νοσοκομείο της πολης. Αυτό που τονίστηκε από τη Διοίκηση της της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, πως δεν υπαρχει θέμα και η όποια μικρή καθυστέρηση στη διαδικασία είναι καθαρα θέμα τεχνκής φύσεως
Αυριο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί μόνο στο ΠΑΓΝΗ και το Νοσοκομείο Χανίων, ενω μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης. Στόχος είναι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι υγειονομικοί της Κρήτης
Αύριο τέλος θα εμβολιαστούν αποκλειστικά υγειονομικοί και δεν θα εμβολιαστεί κανένας αιρετός της τοπικής Αυτοδιοίκησης ή πολιτικός...
Μεγάλη συμμετοχή από τους υγειονομικούς
Μέσα από το newshub.gr εξάλλου έχετε ενημερωθεί για τη μεγαλη συμμετοχή των υγειονομικών που εργάζονται στα δύο μεγάλα νοσοοκομεία του Ηρακλειου και οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Επέκταση
Σταδιακή επέκταση του εμβολιασμού έναντι της COVID-19 σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αρχής γενομένης την προσεχή Δευτέρα, προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας.
Ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί έως τις 20 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ και ιδιωτικών κλινικών. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα ο εμβολιασμός των υγειονομικών θα επεκταθεί σε επιπλέον 40 νοσοκομεία του ΕΣΥ (υπενθυμίζεται ότι τώρα γίνεται σε εννέα νοσοκομεία). Στις 7 Ιανουαρίου θα προστεθούν στα νοσοκομεία που γίνονται εμβολιασμοί επιπλέον 40 και στις 11 Ιανουαρίου, 36.
Ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε ιδιωτικές κλινικές της χώρας θα γίνει στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Επιπλέον, τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων και κέντρα αποκατάστασης, οι οποίοι θα διενεργηθούν από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.
-
19 Ιανουαριου 2021, 17:58Μέσα στην εβδομάδα η καταβολή - τουλάχιστον - 1000 ευρώ για χιλιάδες αγρότες - Κλείνει η πλατφόρμα
-
18 Ιανουαριου 2021, 15:01ΕΛΓΑ: «Άναψε το πράσινο φως» για το πρωτοποριακό «εργαλείο» για τους αγρότες
-
19 Ιανουαριου 2021, 15:22Αγρότες: Λήγει σήμερα η προθεσμία για αιτήσεις χρηματοδότησης από το πακέτο του 1 δισ. ευρω
-
18 Ιανουαριου 2021, 18:00Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 πάνω από 1 δισ. ευρώ: Λήγει η προθεσμία αύριο για τους αγρότες!
-
18 Ιανουαριου 2021, 22:13Σοκάρουν οι εικόνες απο το θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο. Ηρακλείου - Μοιρών (φωτογραφίες)
-
18 Ιανουαριου 2021, 15:49Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες στο δρόμο προς Μοίρες