Eπιδοτήσεις: Η ΑΑΔΕ ζητάει από τα ΚΥΔ να συγκεντρώνουν τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet των παραγωγών για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων!
αγαπημένα σου στη Google
Τους προσωπικούς, ιδιωτικούς δηλαδή και κατά τη νομοθεσία απόρρητους κωδικούς εισόδου των πολιτών στο taxisnet ζητάει από τα ΚΥΔ να λαμβάνουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των παραγωγών, ο ίδιος ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής! Όπως ξέρουμε όλοι, αυτοί οι κωδικοί είναι εντελώς προσωπικοί, ωστόσο ο ίδιος σε ανάλογη αντίδραση των υπηρεσιών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, έκανε λόγο για μία αναγκαία διαδικασία, ώστε να περάσουμε το σημερινό μεταβατικό στάδιο συγχώνευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και από του χρόνου το όλο σύστημα να είναι ομαλοποιημένο!
Ήδη στα χωριά, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί καταγράφουν τους κωδικούς των παραγωγών και αφού τους συγκεντρώσουν θα τους καταθέσουν στο Τμήμα Επιδοτήσεων της ΕΑΣΗ, ώστε να προετοιμάζεται ο μηχανισμός ενόψει ανοίγματος του ΟΣΔΕ. Η κυβέρνηση έχει δώσει τώρα…νέα υπόσχεση σύμφωνα με την οποία, το ΟΣΔΕ θα ανοίξει στις 15 Ιουλίου, κάτι που αν γίνει, υπάρχουν ελπίδες έστω και οριακά, να προλάβουμε τις προθεσμίες και να γίνουν όλα όσο γίνεται καλύτερα, για να μην χαθούν και άλλα… δικαιώματα σε βάρος των παραγωγών.
«Είναι οδηγία της ΑΑΔΕ. Κι εμείς το τονίσαμε αυτό, ότι είναι προσωπικοί και απόρρητοι οι κωδικοί, αλλά μας είπαν ότι δεν το συζητάνε καν και ότι έτσι πρέπει να γίνει φέτος», λέει στο newshub.gr ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς.
«Αν δεν έχουν εμπιστοσύνη οι παραγωγοί ας έρχονται να τους βάζουν οι ίδιοι. Εμείς αυτή την οδηγία έχουμε πάρει για φέτος και μας το τόνισαν ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά», προσθέτει ο συνεταιριστής.
«Ο κόσμος διαμαρτύρεται γι αυτό και καλά κάνει και διαμαρτύρεται, για να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα, αλλά δεν είναι κάτι που εξαρτάται από μας», διευκρινίζει ο ίδιος.
Στο ερώτημα μας αν ο ίδιος έχει κάποια υποψία, ότι μπορεί να κρύβεται από πίσω κάτι άλλο, απάντησε χαρακτηριστικά, «εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Πιτσιλής. Αλλά δε νομίζω να συμβαίνει κάτι άλλο»…
«Έχουν πει ότι το ΟΣΔΕ θα ανοίξει στις 15 του Ιούλη. Εμείς όμως ξεκινάμε από τώρα και κάνουμε μία προεργασία για να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι», σύμφωνα με το Σταύρο Γαβαλά.
«Εμείς θα κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά, να ολοκληρώσουμε την ενεργοποίηση στο διάστημα που πρέπει. Με διπλοβάρδιες και με πολύ πίεση. Αλλά τι άλλο μπορούμε να κάνουμε»; διερωτάται.
«Μακάρι να επαληθευτούν τα λεγόμενα τους και να είναι η τελευταία χρονιά που δημιουργείται αυτό το σύστημα και αυτό το πάρτι. Εντάξει το δέχομαι ότι είναι μια μεταβατική περίοδο και μακάρι να πάμε από του χρόνου καλύτερα», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ.
Για τις τελευταίες πληρωμές που έγιναν, σχολιάζει ότι «οι πληρωμές ήταν και «έτσι» και «αλλιώς». Δηλαδή κάποιοι πληρώθηκαν σωστά, κάποιοι δεν πληρώθηκαν καθόλου και κάποιοι πληρώθηκαν τα μισά. Ήταν μία ακόμη πληρωμή με προβλήματα».
Σύμφωνα με τον συνεταιριστή, τα χρήματα που πληρώθηκαν ήταν από Οικολογικά Σχήματα και για παλιά υπόλοιπα. Ενώ για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμα, υπάρχει από την Αθήνα η διαβεβαίωση, ότι θα ανοίξει το σύστημα τις επόμενες μέρες. Ενώ θα γίνουν και κάποιες διορθώσεις και θα πληρωθούν όσοι απομείνουν μέσα στον Οκτώβριο.
Πάντως, ο Σταύρος Γαβαλάς ενημερώνει τους παραγωγούς, ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα Οικολογικά Σχήματα (παγίδες κ.λπ) και να προσκομίσουν και φέτος τα τιμολόγια τους για να ενταχθούν στις πληρωμές της επόμενης χρονιάς.
«Τα Οικολογικά Σχήματα όπως μας έχουν πει, θα συνεχίσουν ως έχουν. Δεν θα γίνει καμία αλλαγή», όπως λέει ενώ στο ερώτημα μας, αν ο ίδιος πιστεύει ότι λειτουργούν σωστά τα Οικολογικά Σχήματα, ξεκαθαρίζει πως «τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, αλλά αυτό είναι μια κατεύθυνση της Ε.Ε. που οφείλουμε να την τηρήσουμε».
-
07 Ιουλιου 2026, 10:00Γεωργιάδης: Καταγγέλλω τον Τσίπρα ότι πήρε λεφτά για να ψηφίσει τους Ποινικούς Κώδικες -
06 Ιουλιου 2026, 20:50Ηράκλειο: Άρπαξαν τον απινιδωτή του χωριού και εξαφανίστηκαν -
07 Ιουλιου 2026, 07:15Κώστας Αλεξάκης: Η σύνοδος της Άγκυρας, οι αλλαγές στο ΝΑΤΟ και η Τουρκία! (podcast) -
07 Ιουλιου 2026, 22:33Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με παράσυρση ανηλίκου στον Καρτερό -
08 Ιουλιου 2026, 09:44Σύνοδος ΝΑΤΟ: Με οθωμανικό εμβατήριο υποδέχθηκε τον Μητσοτάκη ο Ερντογάν -
07 Ιουλιου 2026, 22:20Δημοτικά τέλη: Τι αλλάζει στην πληρωμή τους και γιατί οι λογαριασμοί ρεύματος θα εμφανίζουν μικρότερα ποσά
