Ερχεται ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικο προγραμμα χορού από την Πανελλήνια Ένωση Αναγνωρισμένων Σχολών Χορού
αγαπημένα σου στη Google
Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, η Κρήτη φιλοξενεί από τις 21 έως τις 25 Ιουλίου 2026 μια σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική διοργάνωση αφιερωμένη στην τέχνη του χορού, το Camp Del Mare – Danse Prix de la Grèce & ADRASTEIA FESTIVAL 2026 που υλοποιείται από την Πανελλήνια Ένωση Αναγνωρισμένων Σχολών Χορού (Π.Ε.Α.Σ.ΧΟ.), στο Αρκαλοχώρι, στη Σχολή Χορού Χοροέκφραση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Πρόκειται για ένα πενθήμερο πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης για μαθητές/τριες χορού ηλικίας 11 ετών και άνω, με μαθήματα Κλασικού Χορού, Σύγχρονου Χορού και Streetstyle από διακεκριμένους Έλληνες και Ελληνίδες και ξένους/ξένες διδάσκοντες/διδάσκουσες.
Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 στο Ανοιχτό Θέατρο Αρκαλοχωρίου, με το ADRASTEIA FESTIVAL 2026, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κρήτη και φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό θεσμό για τη χορευτική εκπαίδευση και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.
Στη σκηνή του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν χορογραφίες, παραστάσεις και δημιουργίες από σχολές χορού, ομάδες και χορογράφους από όλη την Ελλάδα, σε μια ανοιχτή γιορτή αφιερωμένη στην κίνηση, την έκφραση και τη δημιουργικότητα.
Η Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζοντας διαχρονικά δράσεις πολιτισμού με πανελλήνια απήχηση, συμβάλλει στην ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, της πολιτιστικής εξωστρέφειας και της ανάδειξης της Κρήτης ως τόπου φιλοξενίας σημαντικών πολιτιστικών διοργανώσεων.
-
20 Ιουλιου 2026, 11:33Καύσωνας: Πότε θα βγάλει απαγόρευση εργασίας το Υπουργείο Εργασίας - Αφόρητες καταστάσεις για τους εργαζόμενους στην Κρήτη -
19 Ιουλιου 2026, 21:40Επίδομα αδείας: Πότε οφείλουν οι εργοδότες να το καταβάλλουν - Υποχρεωτικό όπως και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα -
20 Ιουλιου 2026, 07:15Αλεξάνδρα Θεοφίλη: Η Ελλάδα θα πάψει να είναι χώρα μικρών ιδιοκτητών! (podcast) -
20 Ιουλιου 2026, 11:20Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
20 Ιουλιου 2026, 07:06Αποκλειστικό: Δεύτερη επιστολή από το Συνήγορο του Πολίτη για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου - Ερχεται και νέα αυτοψία -
19 Ιουλιου 2026, 22:00Ξέφραγο αμπέλι για τα 4Χ4 παραλία στου Κοκκίνη Χάνι - Άφαντοι και οι κάδοι (Φωτο)
