Εθελοντική Αιμοδοσία στον Πύργο του Δ. Αρχανών-Αστερουσίων
Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26/5/2024 στο προαύλιο του Δημοτικού καταστήματος Πύργου.
Η αιμοδοσία θα γίνει τις ώρες 10:00 - 13:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με την τοπική κοινότητα και Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλακιώτισσας και άλλους φορείς της Δημοτικής Ενότητας Αστερουσίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από τη κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Οδηγίες για τους αιμοδότες
-Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών.
-Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν κοιμηθεί επαρκώς το προηγούμενο βράδυ και να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό.
-Οι αιμοδότες τους πρέπει να έχουν μαζί την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης λ.χ την αστυνομική τους ταυτότητα. Μπορούν να αιμοδοτήσουν και έφηβοι που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος ηλικίας προσκομίζοντας επικυρωμένη συναίνεση γονέα (μέσω gov).
-Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δεν διαθέτουν "τράπεζα αίματος" ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Στο χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί.
Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει ενημερωτικό περίπτερο με πληροφοριακό υλικό :
-Για παροχήενημέρωσης στους παλαιότερους αιμοδότες και καθοδήγηση αιμοδοτών/τριών που δίνουν για πρώτη φορά.
-Δράσεις για παιδιά και ενημέρωση ανάλογα με την ηλικία τους για τις λειτουργίες του αίματος και την εθελοντική προσφορά.
-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών), μέσω δειγματοληψίας σιέλου.
-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων
Συνεχίζονται τα αιμοδοτικά Webinars
Kάθε Πέμπτη 20:00-21:00 πραγματοποιούνται on line ενημερωσεις ανοιχτές για τους αιμοδότες.τριες αφού δηλώσουν συμμετοχή στα email του Αιματοκρήτη.
-
02 Μαΐου 2026, 15:40Ηράκλειο: Ανάστατη η περιοχή μετά το αιματηρό επεισόδιο εξω από το μπαρ - Ασύλληπτοι δυο εκ των τριών -
03 Μαΐου 2026, 11:55Φράγμα Αποσελέμη: Στο 50% η πληρότητα – Στα 50 εκατ. κυβικά τα αποθέματα νερού στην Κρήτη, αναλυτικά στοιχεία -
03 Μαΐου 2026, 07:10Αφιέρωμα Newshub.gr: Εξήντα χρόνια από την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Τίτου από τη Βενετία (Φωτο) -
03 Μαΐου 2026, 10:04Καιρός: Μαγιάτικο “λευκό” χιόνι στον Ψηλορείτη την 3η μέρα του Μαΐου -
03 Μαΐου 2026, 09:52Σύρος: Νεκρός σε τροχαίο 25χρονος μοτοσικλετιστής στην Ερμούπολη -
02 Μαΐου 2026, 14:25Έριξε φρέσκο χιόνι στον Ψηλορείτη πάνω από τα 1400 μέτρα
