Γάλλοι μαθητές ανακαινίζουν το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Βαφέ
αγαπημένα σου στη Google
Το Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Βαφέ με τη φροντίδα του Έρικ υπευθύνου της σχολής φυσικής δόμησης της Γαλλίας Noria et Compagnie ανακαινίζεται.
Μια ομάδα αποτελούμενη από 25 μαθητές της σχολής στα πλαίσια της εκπαίδευσής τους στη δόμηση, με τοπικά φυσικά υλικά και προκειμένου να εξοικειωθούν με τη τέχνη του οικολογικού χτισίματος, σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης δημιουργούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην ανακαίνιση του Παλαιού Σχολείου Βαφέ, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος είναι η αποκατάσταση του Παλαιού σχολείου Βαφέ και η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού κέντρου για τη δόμηση με φυσικά υλικά. Μέσα από αυτή την εργασία οι εκπαιδευόμενοι θα πάρουν την πιστοποίηση για την περαιτέρω επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης κατά την επίσκεψή του ευχαρίστησε τον υπεύθυνο της σχολής φυσικής δόμησης της Γαλλίας κ.Έρικ και τους εκπαιδευόμενους για την εξαιρετική εργασία τους, την οποία εκτελούν με ζήλο και μεράκι και για την επιλογή τους να επιλέξουν τον Αποκόρωνα και συγκεκριμένα τον Βαφέ για τη δράση τους αυτή.
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να είναι αρωγός και τόνισε ότι τέτοιου είδους ενέργειες προάγουν τον πολιτισμό, την συναδέλφωση των λαών και δίνουν τη δυνατότητα προβολής και ανάδειξης των ηθών,εθίμων και εν γένει της πολιτισμικής κουλτούρας του τόπου μας.

-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 13:00Νίκος Μαρκοβίτης: Καζάνι που βράζει η Τουρκία λόγω CHP - Βυθίζεται η τουρκική λίρα! (podcast) -
30 Μαΐου 2026, 09:10Χωρίς διακοπή οι ροές μεταναστών στην Κρήτη-Μια ακόμα καραβιά νότια των Καλών Λιμένων
