Γαύδος: Καρέ – καρέ η στιγμή που τα ορμητικά κύματα χτυπούν σαν τσουνάμι ιστιοπλοϊκό και το «σηκώνουν» από τη στεριά (βίντεο)
Συγκλονιστικές εικόνες από τη μανία της θάλασσας στη Γαύδο έρχονται στο φως καθώς αποτυπώνεται καρέ – καρέ η πρωτοφανής δύναμη των κυμάτων που «σηκώνουν» ένα ιστιοπλοϊκό -15 μέτρων- που βρίσκεται στην προβλήτα δεμένο σε τάκους, στο λιμάνι της Γαύδου.
Η ένταση των φαινομένων είναι τέτοια, ώστε τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο ακόμη και το πλήρωμα της Frontex, το οποίο επιχειρεί μόνιμα στην περιοχή. Οι θυελλώδεις άνεμοι και ο έντονος κυματισμός καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη κάθε προσπάθεια ασφαλούς πρόσδεσης σκαφών στο λιμάνι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ertnews.gr, το οποίο έδωσε και στη δημοσιότητα το βίντεο με τα επικίνδυνα φαινόμενα, που εχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές.
Οι νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι, έντασης 6 έως 7 μποφόρ, οδήγησαν στη βύθιση δύο βαρκών που ήταν δεμένες στο λιμάνι, ενώ ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα κύματα και κατέληξε στη θάλασσα.
Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι και το περιστατικό με βάρκα μεταναστών, την οποία τα κύματα παρέσυραν με τέτοια ορμή, ώστε –αφού χτύπησε σε ιστιοπλοϊκό που βρισκόταν στη στεριά– σταμάτησε μόλις ένα μέτρο από την είσοδο σε οικίσκο όπου διαμένουν μετανάστες. Οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν στη Γαύδο από το περασμένο Σάββατο, λόγω του απαγορευτικού απόπλου που ισχύει εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Διαβάστε επίσης
Κακοκαιρία στην Κρήτη: Σαρωτικοί άνεμοι, σκοτάδι σε δεκάδες σπίτια και λουκέτο στα σχολεία
-
17 Απριλιου 2026, 10:45Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
17 Απριλιου 2026, 07:15Γιώργος Καραμπελιάς: Ο Όρμπαν, ήταν σε ρόλο 5ης φάλαγγας, για την αποσύνθεση της ΕΕ! Η ήττα του, μεγάλη ήττα και για τους Τραμπ - Πούτιν! (podcast) -
17 Απριλιου 2026, 09:54Στο Ηράκλειο τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το προσυνέδριο της ΝΔ -
16 Απριλιου 2026, 20:40Σαράντα χρόνια σκάνδαλα στον αγροτικό τομέα αλλά σαν του ΟΠΕΚΕΠΕ πρώτη φορά -
16 Απριλιου 2026, 12:19Ημερίδα για την κυκλική οικονομία με επίκεντρο την Κρήτη, στα τέλη Απριλίου -
17 Απριλιου 2026, 11:05Ηλίας Σολωμός: Ο ναυτικός αποκλεισμός του Τραμπ πνίγει οικονομικά το Ιράν! (podcast)
