Γαύδος: Νέο καραβάνι με 42 μετανάστες στα χέρια των Αρχών – «Κάρφωσαν» τους διακινητές
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 21 και 18 ετών, προχώρησαν οι Αρχές, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά 42 μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, τις απογευματινές ώρες χθες.
Οι διασωθέντες φέρεται να είχαν αποπλεύσει από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα, καταβάλλοντας χρηματικό αντίτιμο. Οι δύο συλληφθέντες, υπήκοοι Νότιου Σουδάν, αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους ως οι διακινητές που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τη μεταφορά.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παράνομης εισόδου και διευκόλυνσης μεταναστών (Ν. 3386/2005 και Ν. 5038/2023), καθώς και για έκθεση σε κίνδυνο (άρθρο 306 Π.Κ.). Παράλληλα, εφαρμόζονται διατάξεις του Ν. 5275/2026 σχετικά με την προώθηση πολιτικών νόμιμης μετανάστευσης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
φωτογραφία αρχείου
-
24 Απριλιου 2026, 14:30Λαμπρός και φέτος ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στη Μονή Επανωσήφη-Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου στις ψευτο-καπετανιές (Φωτο) -
24 Απριλιου 2026, 10:37Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
24 Απριλιου 2026, 06:19Ισχυρός σεισμός «ξύπνησε» την Κρήτη-Που εντοπίζεται το επίκεντρο-Οι πρώτες δηλώσεις Λέκκα -
24 Απριλιου 2026, 14:40Η Κρήτη στους κορυφαίους προορισμούς που ταξίδεψαν οι Έλληνες το Πάσχα – Η ανατροπή της Gen Z -
23 Απριλιου 2026, 12:24Στο Ηράκλειο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς - Ευρεία σύσκεψη για την νεα αντιπυρική περίοδο -
24 Απριλιου 2026, 12:20Ελένη Γερακάκη: «Κάθε γυναικοκτονία ξεκινά πολύ πριν το έγκλημα… μέσα σε σχέσεις, αντιλήψεις και σιωπές που συχνά δεν αναγνωρίζονται εγκαίρως (podcast)
