Γιάννης Λιονάκης στο newshub.gr: Έχουμε σοβαρό έλλειμα πρόληψης και αντιμετώπισης των εν δυνάμει κινδύνων

Ουκ ολίγες είναι οι φορές που έχουμε αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της Κρήτης και των πόλεων της.
Όπως γράψαμε και σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας (δείτε εδώ), ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στην πόλη του Ηρακλείου, είναι η κατάσταση που επικρατεί στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, καθώς μόνο από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα στη συμβολή της οδού Μίνωος με το παραλιακό τμήμα.
Αιτία δεν είναι άλλη από τους φωτεινούς σηματοδότες που λειτουργούν στη συγκεκριμένη συμβολή των δύο δρόμων, μιας και την ώρα που ανάβει το πράσινο για τα οχήματα που είναι επί της οδού Μίνωος, τα αυτοκίνητα που διέρχονται την παραλιακή λεωφόρο, έχοντας κατεύθυνση από το Παγκρήτιο Στάδιο προς το λιμάνι, συνεχίζουν την πορεία τους κανονικά, αντί να σταματούν στο φανάρι, έτσι ενώ έχει ανάψει πράσινο στο φανάρι της οδού Μίνωος, οι οδηγοί που βρίσκονται εκεί, βλέπουν τουλάχιστον 3 με 4 οχήματα να περνάνε από μπροστά τους.
Μάλιστα για το θέμα μίλησε στο newshub.gr, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψη Τροχαίων Γιάννης Λιονάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το ζητούμενο των σύγχρονων πόλεων είναι η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση των πολιτών, γεγονός που δεν βλέπουμε στο Ηράκλειο.
«Αναμφίβολα διαχρονικά τα πρώτα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες μιας πόλης είναι το κυκλοφοριακό και η καθαριότητα. Τα διαλυμένα πλακόστρωτα, η φύτευση δέντρων που σχετίζεται και με τους ρίπους των αυτοκινήτων, η σωστή λειτουργεία των φωτεινών σηματοδοτών είναι κομβικά ζητήματα που δυστυχώς στην πόλη μας τα βλέπουμε σε καθημερινή συχνότητα. Απέχουμε πολύ, οι συνθήκες για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας είναι απαγορευτικές για την ασφαλή μετακίνησή τους. Όμως δυστυχώς οι κίνδυνοι είναι συχνοί και σοβαροί, με το παράδειγμα που μου αναφέρατε με τα φανάρια στην Μίνωος να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό ζήτημα, από το οποίο που αποδεικνύεται ότι έχουμε σοβαρό έλλειμα πρόληψης και αντιμετώπισης των εν δυνάμει ‘’φονικών παγίδων’’. Επομένως καθαρή και ευανάγνωστη πόλη αλλά και εύκολα προσβάσιμη, με ΜΜΜ. Όπως κατανοείτε είμαστε αρκετά ελλιπείς σε όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα μιας σύγχρονης πόλης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λιονάκης στο newshub.gr.
-
10 Οκτωβριου 2025, 15:57Κλιμάκιο ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ καταγγέλλει απειλές και προπηλακισμό σε κτηνοτροφικό έλεγχο στη Μεσαρά
-
09 Οκτωβριου 2025, 22:14Ηράκλειο: Εξώδικο του Νίκου Μπουνάκη για τις κατηγορίες σχετικά με την εμπλοκή του ΚΥΔ στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
-
10 Οκτωβριου 2025, 10:59Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής!
-
09 Οκτωβριου 2025, 19:18Αγροτικές ενισχύσεις: Ξεκινά σειρά πληρωμών προς τους παραγωγούς
-
10 Οκτωβριου 2025, 07:00Kρήτη: Ζυμώσεις και αναβρασμός ενόψει... επανένωσης με τον Αλέξη Τσίπρα - Ποιες μεταπηδήσεις «ψήνονται»
-
10 Οκτωβριου 2025, 22:24Ηράκλειο: "Καμπάνα" 13 ετών και 7 μηνών αλλά κατ' οίκον έκτιση της ποινής για τον Γ. Ξυδάκη