Γιάννης Ταταράκης στο newshub.gr: «Είμαστε θεατές στο ίδιο έργο – Ακατάλληλες οι συνθήκες για τους μετανάστες στην Κιτρένωση»
αγαπημένα σου στη Google
Συνεχίζονται οι μαζικές αφίξεις μεταναστών στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, με περισσότερους από 500 πρόσφυγες και μετανάστες να φτάνουν σήμερα στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης στο newshub.gr, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με 10 ναυλωμένα λεωφορεία στον χώρο της «Κιτρένωσης», όπου, όπως επισημαίνει, οι συνθήκες παραμένουν ακατάλληλες για τη διαμονή τους.
«Δυστυχώς, είμαστε και πάλι θεατές στο ίδιο έργο», τόνισε ο κ. Ταταράκης, προσθέτοντας ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης και ο πρόεδρός της δεν έχουν λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να εντοπιστούν κατάλληλοι χώροι στο νησί, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής φιλοξενία των μεταναστών.
Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι ο Δήμος Αγίου Βασιλείου έχει αναλάβει τη σίτιση των μεταναστών για τις πρώτες τρεις μέρες, ενώ σε επόμενο στάδιο αναμένεται η μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ εντοπίστηκαν άλλοι 37 μετανάστες στους Καλούς Λιμένες, φέρνοντας στο προσκήνιο την ανάγκη για οργανωμένες δομές και συντονισμένες κινήσεις σε επίπεδο Κρήτης.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
29 Μαΐου 2026, 07:50Μελέτης Μελετόπουλος: Χωρίς προοπτική η κίνηση Τσίπρα, το «παιχνίδι» θα παιχτεί στο πατριωτικό κέντρο και γύρω από αυτό! (podcast) -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
29 Μαΐου 2026, 10:00Γρηγόρης Πασπάτης: Το «Νόημα-Κρήτη» θέλει να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για την Ελλάδα του αύριο! (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας"
