Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τη διάσωση 618 μεταναστών σε Γαύδο και Ιεράπετρα
αγαπημένα σου στη Google
Αναλυτική ενημέρωση για τις διασώσεις που έκανε το Λιμενικό με τη FRONTEX απο το Σάββατο μέχρι και το πρωί της Κυριακής στα νότια της Γαύδου και την Ιεράπετρα δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με αυτήν:
Τις βραδινές ώρες την 13/09/2025, δύο σκάφη της δύναμης FRONTEX διέσωσαν 199 αλλοδαπούς, επιβαίνοντες σε 3 σκάφη, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά της Γαύδου.
Έτερο σκάφος δύναμης FRONTEX διέσωσε 71 αλλοδαπούς, ενώ ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), κατόπιν ενημέρωσης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στη διάσωση τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπών στις θαλάσσιες περιοχές νότια της Γαύδου, τις πρωινές ώρες την 14/09/2025.
Επιπλέον, τις μεσημβρινές ώρες την 13/09/2025, στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου Γαύδου εντόπισαν συνολικά διακόσιους εβδομήντα (270) αλλοδαπούς, στην παραλία “ΚΟΡΦΟ” και στο λιμάνι ΚΑΡΑΒΕ της Γαύδου.
Ο συνολικός αριθμός των αποβιβασθέντων και των διασωθέντων ανέρχεται σε πεντακόσιους εβδομήντα οκτώ (578) αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χώρας Σφακιών, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.
Στην Ιεράπετρα
"Αναφορικά με τον εντοπισμό και διάσωση 40 αλλοδαπών νότια της Ιεράπετρας τις πρωινές ώρες την 13/09/2025, ένας 21χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σουδάν) και ένας 21χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Αιγύπτου) αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες της λέμβου ως οι διακινητές.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με του άρθρου του 45 Π.Κ. “Συναυτουργία” και του άρθρου 306 του Π.Κ. “Έκθεση”.
Κατά δήλωσή τους, οι αλλοδαποί είχαν αποπλεύσει από την περιοχή του Τομπρούκ της Λιβύης τις βραδινές ώρες την 11/09/2025 και είχαν καταβάλει το ποσό μεταξύ των 1.700 και 4.500 Δολαρίων Η.Π.Α. έκαστος για την μεταφορά τους στην Ελλάδα"
-
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
31 Μαΐου 2026, 08:24Ηράκλειο: Συναγερμός με το "καλημέρα" στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς σε απόσταση αναπνοής από επιχείρηση αρτοποιείου (φωτο+ βιντεο) -
01 Ιουνιου 2026, 13:24Hράκλειο: Θρήνος για τον 21χρονο Φοίβο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή -
31 Μαΐου 2026, 09:36Γιώργος Ατσαλάκης: Ο μεγάλος οικονομικός, γεωπολιτικός και ενεργειακός ανασχηματισμός στη ΝΑ Μεσόγειο (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 13:12Κρήτη: Η Ελούντα στο επίκεντρο του παγκόσμιου luxury τουρισμού – Πέντε νέα διεθνή πεντάστερα κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα
