Ιάκωβος Ουρανός, αερολιμενάρχης Ηρακλείου: Χωρίς σοβαρά προβλήματα οι πτήσεις
αγαπημένα σου στη Google
Οι θυελλώδεις άνεμοι «σφυροκοπούν» το Ηρακλειο. Κάτι που φαίνεται όμως ότι δεν έχει επηρεάσει σε καιριο βαθμό τις πτήσεις που πραγματοποιούνται από και προς το αεροδρομιο «Νίκος Καζαντζάκης». Αυτό σημειώνει ο κ Ιάκωβος Ουρανός, αερολιμενάρχης Ηρακλείου.
«Σημερα λόγω των ισχυρών νοτιάδων έχουμε κάποια προβλήματα. Δεν έχουν ακυρωθεί πτήσεις. Υπαρχουν κάποιες επανακυκλώσεις αεροσκαφών, που εχουν προσγειωθεί με ασφάλεια.
Από ότι μαθαίνουμε απο την πρόγνωση της ΕΜΥ οι άνεμοι αυτοί, γυρω στους 30 με 35 κόμβους μάξιμουμ, θα είναι μέχρι τις 4 μμ και μετα θα έχουμε μείωση της έντασης τους», επισημαίνει ο κ. Ουρανός.
Οπως έχει γράψει το newshub.gr oi ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν από το πρωί στην Κρήτη έχουν δημιουργήσει μικροπροβλήματα, ωστόσο αυτό που έχει ταλαιπωρήσει εκατοντάδες επιβάτες είναι η καθυστέρηση σε πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες από το πρωί να εκτελεστούν στο “Νίκος Καζαντζάκης”.

Συγκεκριμένα, 8 πτήσεις δεν κατάφεραν να ολοκληρωθούν, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα να προσεγγίσουν άλλα αεροδρόμια.
Δύο αεροπλάνα από το Λονδίνο που επρόκειτο να προσγειωθούν στο “Νίκος Καζαντζάκης” προωθήθηκαν σε Αθήνα και Κω, 1 από το Μάντσεστερ προσγειώθηκε στη Σούδα, 1 από το Μπέρμιγχαμ στην Αθήνα, 1 από το Βερολίνο στη Σαντορίνη, 1 από το Μόναχο στην Αθήνα, 1 από το Ρότερνταμ στη Σούδα και ένα από την Αθήνα επέστρεψε στο σημείο απογείωσης.
Διαβάστε επισης:
Οι θυελλώδεις άνεμοι έφεραν το κλείσιμο της Κνωσού - Πολλά τα προβλήματα σε όλη την Κρήτη
-
07 Αυγουστου 2026, 20:27Νέα φωτιά στη Σητεία - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής -
07 Αυγουστου 2026, 18:58Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Άσπενδο: Ήρθε στο φως άγαλμα του Ασκληπιού 1.800 ετών -
08 Αυγουστου 2026, 07:15ΘΕΜΑ NEWSHUB.GR - Ανδρομάχη Πιπεράκη: Μεγάλη έρευνα από την ΕΛΣΤΑΤ στην Κρήτη για τον πρωτογενή τομέα! (podcast) -
07 Αυγουστου 2026, 13:30Νέο αεροδρόμιο Καστελίου- Δήμας: Στόχος να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2028 -
08 Αυγουστου 2026, 21:40Αδιέξοδο με τους S-400: Η Μόσχα κρατά το κλειδί, όμως τα F-35 παραμένουν αβέβαια -
08 Αυγουστου 2026, 07:06Κρήτη: Η ποιότητα οδηγός για τη διαμόρφωση της αξίας των οινοστάφυλων στον φετινό τρύγο
