Ιεράπετρα: Εικόνες χάους από την κακοκαιρία – Ορμητικά νερά παρέσυραν οχήματα και διέλυσαν δρόμους (φωτογραφίες)
αγαπημένα σου στη Google
Τις πληγές της μετρά η Ιεράπετρα μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, αφήνοντας πίσω της σοβαρές καταστροφές και μεγάλες ζημιές (Δείτε εδώ).

Οι εικόνες που καταγράφονται το πρωί του Σαββάτου είναι αποκαλυπτικές της έντασης των φαινομένων. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ σε αρκετά σημεία το οδικό δίκτυο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με τμήματα δρόμων να έχουν καταστραφεί ή να έχουν καλυφθεί από λάσπες, φερτά υλικά και μεγάλους όγκους νερού.

Οι παραπάνω φωτογραφίες και η κεντρική απο τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη στον δρόμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε τμήματα εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία.
Στην κατεύθυνση από Ιεράπετρα προς Μακρύ Γιαλό, η κυκλοφορία των οχημάτων είναι εφικτή μόνο μέχρι τα Φέρμα, ενώ από Μακρύ Γιαλό προς Ιεράπετρα τα οχήματα μπορούν να κινηθούν μόνο μέχρι τον Κουτσουρά.
Μηχανήματα και συνεργεία επιχειρούν από νωρίς για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και την αποκατάσταση των ζημιών, ωστόσο η εικόνα που έχει διαμορφωθεί δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.
Η νύχτα ήταν εξαιρετικά δύσκολη για την περιοχή, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα, με την Πυροσβεστική να προχωρά συνολικά σε 23 απεγκλωβισμούς. Ανάμεσα στους ανθρώπους που χρειάστηκε να απομακρυνθούν με ασφάλεια ήταν και τέσσερις Γερμανοί τουρίστες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν με το μίνι βαν τους στην περιοχή των Φερμών και χρειάστηκε να καλέσουν το 112.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την άντληση υδάτων από σπίτια, επιχειρήσεις και άλλους χώρους, ενώ σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στον Κουτσουρά.
Η κακοκαιρία αφήνει πίσω της μια εικόνα μεγάλης καταστροφής στην ανατολική Κρήτη, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση.




Συνολικά 23 άτομα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, σε μια δύσκολη νύχτα με πλημμυρικά φαινόμενα, μεγάλους όγκους νερού και δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
Ανάμεσα στους 23 διασωθέντες ήταν και τέσσερις Γερμανοί τουρίστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μίνι βαν στην περιοχή των Φερμών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Οι τουρίστες ενεργοποίησαν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 περίπου στις 11 το βράδυ, γεγονός που επέτρεψε τον άμεσο γεωεντοπισμό τους. Στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να προσεγγίσουν το όχημα και να μεταφέρουν με ασφάλεια τους επιβάτες σε ασφαλές σημείο.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, όλοι οι απεγκλωβισμοί ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Συναγερμός και στον Κουτσουρά
Την ίδια ώρα, δύσκολη είναι η κατάσταση και στον Κουτσουρά, όπου η Πυροσβεστική δέχεται συνεχείς κλήσεις για περιστατικά που συνδέονται με την εισροή υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις.
Πυροσβέστες επιχειρούν για την απομάκρυνση κατοίκων που δεν αισθάνονται ασφαλείς μέσα στις κατοικίες τους, ενώ δεκάδες είναι οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγειους χώρους.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται επί ποδός, με το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεων της περιοχής να επιχειρεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Προβλήματα και στα Φλαμουριανά Αγίου Νικολάου
Σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί και στα Φλαμουριανά του Δήμου Αγίου Νικολάου, όπου μεγάλοι όγκοι νερού παρέσυραν φερτά υλικά και τα μετέφεραν στο οδικό δίκτυο.
Συνεργεία επιχειρούν στην περιοχή για την απομάκρυνση των υλικών και την αποκατάσταση των προβλημάτων.
Παράλληλα, δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, καθώς σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου καταγράφηκαν προβλήματα.

Καλύτερη η εικόνα στα Ζωνιανά
Καλύτερη είναι η εικόνα στα Ζωνιανά και στον ορεινό Μυλοπόταμο, μετά τα έντονα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία το τελευταίο διήμερο.
Παρά τη βελτίωση, οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται σε εξέλιξη και τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν.
Νέος γύρος έντονων βροχών στην Κρήτη
Η κακοκαιρία, πάντως, δεν έχει τελειώσει για την Κρήτη.
Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη πρόγνωση, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα, ιδιαίτερα στα ορεινά, ημιορεινά και βόρεια τμήματα του νησιού.
Η σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αργά τη νύχτα, ενώ και την Κυριακή προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες έως το μεσημέρι, πριν αρχίσει η σταδιακή βελτίωση του καιρού.
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo προειδοποιεί μάλιστα για ιδιαίτερα υψηλά ύψη βροχής στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης, ενώ σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης, το σημερινό φαινόμενο κατατάσσεται στην Κατηγορία 4, δηλαδή «Πολύ σημαντική».
Την ίδια ώρα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατούν στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά τα 8 έως και 9 μποφόρ.
ΔΙαβάστε επισης:
Κακοκαιρία στην Κρήτη: Ένας νεκρός και μεγάλες καταστροφές σε περιοχές του νησιού (Φωτο + Βίντεο)
Κακοκαιρία στην Κρήτη: Πλημμύρισαν δρόμοι στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας - Ποιοι έκλεισαν (Φωτο + Βίντεο)
Στην περιοχή του Ασκύφου Χανίων τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά τη χθεσινή ημέρα στην χώρα
-
10 Οκτωβριου 2026, 07:00Ηράκλειο: Παραμένει στοιχειωμένο το φράγμα που από το 1995 ως σήμερα βρίσκεται ως έργο στο... συρτάρι -
11 Οκτωβριου 2026, 08:02Καλαμπόκι: Βουτιά 6% στις τιμές μετά την έκπληξη από το USDA -
10 Οκτωβριου 2026, 11:30ΑΑΔΕ: Πάει για Νοέμβριο η προκαταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων για οριστικοποιημένες δηλώσεις-Οι υπόλοιποι το Δεκέμβρη -
09 Οκτωβριου 2026, 18:57Επιλεκτικός ο καθαρισμός του κέντρου του Ηρακλείου – Καταγγελία του Συλλόγου Εργ. Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών (φωτό) -
09 Οκτωβριου 2026, 23:38Τουταγχαμών: Νέα ευρήματα αναζωπυρώνουν τις ελπίδες για τον χαμένο τάφο της Νεφερτίτης -
10 Οκτωβριου 2026, 17:10Θλίψη στ' Ανώγεια για την απώλεια της Αμαλίας Νικολουδάκη
