Ηράκλειο: "Απόβαση" των Φίλων του Παλίγκρεμνου για τη συζήτηση της μελέτης προστασίας του στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Συγκέντρωση ετοιμάζουν, την Τρίτη 31/1/2023 οι πολίτες που αντιδρούν στην κατασκευή τουριστικής μονάδας πάνω από τον Παλίγκρεμνο, στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Ηράκλειο.
Την Τρίτη συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης η μελέτη για τη προστασία του Παλίγκρεμνου και το θέμα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για το αν θα μπορέσει να μπλοκαριστεί οριστικά το έργο.
Στο κάλεσμα τους οι οργανωτές της κινητοποίησης αναφέρουν:
Στο ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ - αίθουσα ΜΙΝΩΣ - οδός Υγείας 2 και ώρα 12:00 θα συζητηθεί η ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Αξιολόγησης και Χαρακτηρισμού της περιοχής Παλίγκρεμνου Πλακιά, Δήμου Αγίου Βασιλείου, ΠΕ Ρεθύμνου, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ.
Η Kίνηση για την Προστασία του Παλίγκρεμνου θα είμαστε εκεί. Μέσα και έξω από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, να γίνει ακόμη ένα βήμα για την προστασία του αγαπημένου μας βράχου.
Όπως και στης 8 Δεκεμβρίου 2022 είμασταν παρόν στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων, όπου συζητήθηκε η αίτηση ακύρωσης 49 σωματείων και πολιτών και του Δήμου Αγίου Βασιλείου κατά της οικοδομικής άδειας, (την απόφαση αυτή περιμένουμε να βγει, ελπίζουμε σύντομα) έτσι και τώρα θα δώσουμε το παρόν στον επόμενο σταθμό του αγώνα μας, στο Ηράκλειο.
ΌΛΟΙ! Όσες και όσοι μπορούμε να είμαστε εκεί να ξανά μεταδώσουμε το μήνυμα της 15ης Μαΐου του 2022: Ο ΒΡΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ
Όπως τότε στον Πλακιά που ξεκινήσαμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα, έτσι τώρα θα τον συνεχίσουμε στο Ηράκλειο"
-
08 Μαΐου 2026, 09:40Σητεία: Θλίψη για την απώλεια της 52χρονης δικηγόρου Μαρίας Αδαμάκη -
08 Μαΐου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
07 Μαΐου 2026, 16:38Συγκλονίζει ο πατέρας του 21χρονου Νικήτα: «Αν ήταν να γυρίσει το παιδί του πίσω ας το σκότωνε το παιδί μου» -
08 Μαΐου 2026, 07:00Μια "πληγή" που δεν κλείνει, αμείλικτα ερωτήματα για τα σημεία θανάτου - Οι 24 νεκροί της παραλιακής λεωφόρου Ηρακλείου -
07 Μαΐου 2026, 18:36Φονικό Αμμουδάρα: Ξεσπά η αδερφή του Νικήτα - "«Ε, δε σας σκότωσαν κιόλας» μου είχε πει αστυνομικός για τον δράστη" -
07 Μαΐου 2026, 20:47Κασιδιάρης: Επιστρέφω με νέο κόμμα μόλις αποφυλακιστώ
