Ηράκλειο: ΚΚΕ και Νέα Αριστερά για το μεταναστευτικό
αγαπημένα σου στη Google
Στο οξύ όπως διαμορφώνεται πρόβλημα του μεταναστευτικού τοποθετούνται με ανακοινώσεις τους Τ.Ε Ηρακλείου του ΚΚΕ και Νέα Αριστερά Ηρακλείου.
Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου ΚΚΕ
Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ με νύχια και με δόντια να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της εταιρείας που κατασκευάζει το Νέο Αεροδρόμιο ώστε να τοποθετηθεί ραντάρ στον λόφο Παπούρα δίπλα σε αυτό το μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο αποτελεί πρόκληση.
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους κατοίκους της περιοχής που ανησυχούν, όχι μόνο για το μνημείο αλλά συνολικά για την υποβάθμιση της ζωής τους από τις συνέπειες που φέρνει το Νέο Αεροδρόμιο στο περιβάλλον, στα χωριά και στο μέλλον του τόπου τους. Είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε στη Βουλή τη σύμβαση παραχώρησης στους ιδιώτες του Νέου Αεροδρομίου.
Η κινητοποίηση των κατοίκων για να σωθεί το μνημείο και όλα τα μνημεία που βρίσκονται στην περιοχή τους, είναι αυτή που ανάγκασε και τη Δημοτική Αρχή του δήμου Μινώα να αναδιπλωθεί και από εκεί που δήλωνε ότι το ραντάρ θα γίνει στην Παπούρα, σήμερα να τάσσεται με τα δίκαια αιτήματα κατοίκων και επιστημόνων.
Η μαζική μαχητική απάντηση των κατοίκων, μαζί με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς μπορούν να βάλουν εμπόδια στο αδηφάγο κυνήγι του κέρδους, να ορθώσουν ανάστημα. Η συμπόρευση τους με το ΚΚΕ είναι η μόνη εγγύηση ότι αυτοί οι αγώνες θα κατατεθούν για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Νέα Αριστερά
Απολύτως προβλέψιμες είναι οι μεταναστευτικές ροές από τα βόρεια παράλια της Αφρικής στην Κρήτη το φετινό καλοκαίρι.
Καθόλου δύσκολο για μια κυβέρνηση Ευρωπαϊκής χώρας να οργανώσει την υποδοχή και φιλοξενία μερικών εκατοντάδων δύστυχων ανθρώπων, σε ανθρώπινες συνθήκες.
Όμως, είναι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να διατηρείται ένα κλίμα συναγερμού και κατάστασης κρίσης.
Για να χειραγωγούνται οι πολίτες και να στρέφονται ενάντια σε ανθρώπους απελπισμένους που έχουν ανάγκη νερό και ψωμί. Και μια σκιά να ξεκουραστούν.
Αδιαφορεί η κυβέρνηση για την ανάδυση ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων και συμπεριφορών.
Ίσα-ίσα μάλιστα την επιδιώκει στελεχώνοντας το αρμόδιο Υπουργείο με τα πιο ρατσιστικά στελέχη (Βορίδης, Πλεύρης) από την ακροδεξιά της πτέρυγα.
Εξαντλούνται οι λιμενικοί προσπαθώντας μόνοι τους, χωρίς κυβερνητική υποστήριξη, να λύσουν προβλήματα. Χωρίς να ενισχύονται με μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, όπως ζητούν.
Αντιθέτως, η κυβέρνηση στέλνει δυο πολεμικά πλοία σε μια άχρηστη πανάκριβη ναυτική παρέλαση για εντυπωσιασμό του πλήθους.
Τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές και παράγοντες αποτρέπουν την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών υποδοχής. Τρέφονται κι αυτοί πολιτικά από το ρατσισμό και την ξενοφοβία καθώς τίποτα θετικό δεν έχουν να επιδείξουν στις κοινωνίες και τους πολίτες από την κυβερνητική πολιτική.
Δεν πρέπει να ανεχτούμε να γινόμαστε θεατές και υποχείρια της άθλιας κυβερνητικής επιλογής.
Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κρήτη πρέπει να απαιτήσει αλλαγή πορείας.
Ζητάμε ίδρυση κέντρου φιλοξενίας και ανθρώπινες συνθήκες υποδοχής αντί για δηλητηρίαση των κοινωνιών μας με φασιστικό δηλητήριο.
Κι εμείς οι πολίτες να δείξουμε το ανθρώπινό μας πρόσωπο και την αλληλεγγύη μας.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ
