Ηράκλειο: Κλείνει ο Άγιος Μηνάς και ξεκινούν οι εργασίες στο Μητροπολιτικό Ναό
αγαπημένα σου στη Google
Σε φάση... εργασιών μπαίνει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Μηνά. Οπως έχει γίνει γνωστό ο ναός θα παραμείνει κλειστός ως τις 11 Νοεμβρίου, καθώς πρόκειται να ξεκινησουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.
Ετσι σήμερα το πρωί ήταν η τελευταία λειτουργία σήμερα, τη στιγμή που ήδη έχουν τοποθετηθεί σκαλωσιές στο εσωτερικό του ναού.
Είναι ευχάριστο πλέον που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ξανά το έργο της αποκατάστασης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο. Ενα έργο αναγκαίο, για την στατική ενίσχυση και την προστασία του ιστορικού Ναού της πόλης. Ένα έργο, το οποίο έχει εξελιχθεί σε... «Γεφύρι της Άρτας».
Για 0.20 ευρώ
Υπενθυμίζεται ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, πριν μερικούς μήνες, είχε αφήσει σε δηλώσεις του και την «μπηχτή» του για το λόγο για τον οποίο «κόπηκε» το έργο κατα την προηγούμενη διαδικασία χρηματοδότησης.
«Επαναπροκήρυσσσεται ο διαγωνισμός για τον Αγιο Μηνά γιατί είχε ακυρωθεί ο διαγωνισμός για 0.20 λεπτά του ευρω, γιατί έτσι λέει η νομοθεσία.Αρα προχωρα το Υπουργείο και σε αυτό το έργο συνολικού ύψους 4.5 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης από το ΕΣΠΑ για να ολοκληρωουμε και αυτό το έργο, για την Εκκλησία μας και το Ηράκλειο», ειχε επισημάνει σε δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Υπενθυμίζεται ότι το έργο αυτό είχε ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα κατά την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη το Μάρτιο του 2024.
Τότε είχε ανακοινωθεί μετά από την ξενάγηση που είχε προηγηθεί στον ναό, ότι το έργο της ανακαίνισης του ιστορικού Μητροπολιτικού Ναού θα έμπαινε σε φάση υλοποίησης.
Τελικά όμως ο νόμος ήταν.... αμείλικτος και το έργο είχε «κολλήσει» για 20 λεπτά του ευρώ...

Το έργο
Οι υπογραφές για το έργο είχαν «πέσει» παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 12 Δεκεμβρίου 2024 συγκεκριμε΄να είχε υπογραφεί στην Περιφέρεια Κρήτης το εμβληματικό έργο για την «Αποκατάσταση και συντήρηση του Ναού Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο» το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027».
Το έργο υπέγραψαν τότε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου.
Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 4,7 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα παραδοθεί ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Μηνά στερεωμένος, αποκατεστημένος και λειτουργικός, καθώς θα έχει υλοποιηθεί το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
