Ηράκλειο: Ο Κωνσταντίνος Πουλής την Παρασκευή στο Αναλόγιο
Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φιλοξενείται στο Αναλόγιο την Παρασκευή 27 Απριλίου, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου “Social Media – Η ελευθερία να μιλάς χωρίς να ακούγεσαι” , του Κωνσταντίνου Πουλή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ., ενώ για το έργο του θα μιλήσουν η οικονομολόγος Δήμητρα Καμπέλη, ο Δημήτρης Αλεξάκης, διδάσκων στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και φυσικά ο συγγραφέας.

Τον συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός Μαρία Καντζουράκη.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
«ΤΑ SOCIAL ΕΙΝΑΙ ΧΑΟΣ.
Η δημοκρατική ψευδαίσθηση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media στα ελληνικά) έχει παγιδέψει σχεδόν όλους τους χρήστες.
Αλήθεια, πώς να εξηγήσει κανείς την εθελοντική παράδοση των δεδομένων μας στον οποιονδήποτε; Πώς να εξηγήσει την παραχώρηση ενός από τα πιο πολύτιμα δικαιώματα και αγαθά μας, δηλαδή του ελεύθερου χρόνου μας στις πλατφόρμες; Πως να εξηγήσει κανείς τη σύμπτωση απόψεων δημοκρατικών και συντηρητικών πολιτών, νέων και ηλικιωμένων, ανθρώπων υψηλής και χαμηλής κουλτούρας, πολιτών ιδιαίτερα δραστήριων και άλλων παντελώς αδιάφορων για τα δημόσια πράγματα, πως να εξηγήσει κανείς την εμμονή στη χρήση μέσων που φαίνεται να μη σημαίνουν και κάτι απελευθερωτικό για τη ζωή μας;
Τα κοινωνικά δίκτυα αποδεικνύονται ένα χάος. Μια θολούρα, ένας θόρυβος, μια αδιέξοδη συζήτηση, μια “επικίνδυνη κοινωνικοποίηση” που γοητεύει, ωστόσο, τους πάντες. Στα δίκτυα ο πολιτικός αγώνας είναι εξαρχής ναρκοθετημένος, οι όροι του έχουν τεθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Ότι κι αν κάνουμε, ότι κι αν λέμε πέφτει στο κενό αφού - σε αντίθεση με την “συμβατική” πολιτική διαπάλη – δεν γνωρίζουμε με ποιους μιλάμε, ούτε με πόσους μιλάμε, ούτε - ελέω αλγορίθμων – αν αυτοί με τους οποίους μιλάμε υπάρχουν πραγματικά.
Στη συζήτηση για το τι πρέπει να κάνουμε ανακύπτει πλήθος ιδεών. Η προσπάθεια φαντάζει με την ανάβαση σ' ένα Έβερεστ, αλλά οφείλουμε να το δοκιμάσουμε.
Για όλα αυτά θα συζητήσουμε με τον Κωνσταντίνο Πουλή. Ο συγγραφέας του “Social Media – Η ελευθερία να μιλάς χωρίς να ακούγεσαι” που εκδόθηκε από τον GUTENBERG θα βρίσκεται μαζί μας στο Αναλόγιο μεθαύριο Παρασκευή 24 Απριλίου στις 7 μ.μ. Για το έργο του θα μιλήσουν η οικονομολόγος Δήμητρα Καμπέλη, ο Δημήτρης Αλεξάκης, διδάσκων στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και φυσικά ο συγγραφέας. Τον συντονισμό της συζήτησης που ελπίζουμε να ακολουθήσει έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός Μαρία Καντζουράκη».
-
21 Απριλιου 2026, 22:00Ηράκλειο: Το απρόοπτο με τη γυναίκα στο αναπηρικό αμαξίδιο και η άμεση αντίδραση τουριστών και οδηγού mini bus -
21 Απριλιου 2026, 15:24Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνονται αύριο από τον Μητσοτάκη μετά το «υπερπλεόνασμα» από ΕΛΣΤΑΤ -
21 Απριλιου 2026, 10:45Δημήτρης Βεριώνης: Θάνατοι στη χούντα, τα γνωστά και άγνωστα θύματα 1967-1974 (podcast) -
21 Απριλιου 2026, 20:55Ηράκλειο-Τραγωδία: Γυναίκα εντοπίστηκε απαγχονισμένη -
21 Απριλιου 2026, 12:17Ηράκλειο: Τελευταίο αντίο στη μητέρα του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού που συγκίνησε με τον επικήδειο του (Φωτο) -
21 Απριλιου 2026, 07:15Κώστας Λουκόπουλος: Το MAGA εναντιώνεται στον Τραμπ και λόγω τιμής γαλονιού - Η σχέση μας με τη Γαλλία ενισχύει την αρχιτεκτονική εξισορρόπηση στην περιοχή του Αιγαίου! (podcast)
