Ηράκλειο: Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στον Αγιο Θωμά μετά το ξέσπασμα της φωτιάς
Σημαντικές είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στην περιοχή του Αγίου Θωμά, εκεί όπου ξέσπασε χθες το βράδυ πυρκαγιά (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Ενα πύρινο μέτωπο που ξέσπασε σε δυσπρόσιτη περιοχή, με συνέπεια να δυσκολεψει το έργο των πυροσβεστών. Με την έλευση της σημερινής ημέρας, η εικόνα είναι πολύ καλύτεερη, με τη φωτιά να έχει οριοθετηθεί και την προσπάθεια να εχει αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την κατάσβεση της.
Υπενθυμίζεται ότι χθες στην περιοχή βρεθηκαν 88 πυροσβέστες και 20 οχήματα που ριχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Σημειώνεται ότι το έργο της κατάσβεσης ενισχύσαν υδροφόρες του Δήμου Γόρτυνας, αλλά και 4 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ.
Αυτή ηταν η τρίτη σοβαρή περίπτωση ξεσπασματος φωτιάς στην Κρήτη. Είχαν προηγηθεί η φωτιά στη Μεσαρά, αλλά και μια φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Την ίδια ώρα σήμερα οι Δυνάμεις Πυροσβεσης και η Πολιτική Προστασία είναι σε επιφυλακή, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και στην Κρήτη.
Για το θέμα πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη και στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες, όπου αποφασίστηκε η αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή σε όλα τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το κάθε ενδεχόμενο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Διαβάστε επίσης:
Θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη σήμερα – Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς και...απαγορευτικό στον απόπλου
Ηράκλειο: Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη στη μάχη με τις φλόγες στον Άγιο Θωμά
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη
