Δήμος Ηρακλείου: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν την Τρίτη κλειστά τα σχολεία- Τι θα γίνει στην υπόλοιπη Κρήτη

Ο Δήμος Ηρακλείου λαμβάνοντας υπόψιν τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους δημότες ότι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα, Πυργού, Προφήτη Ηλία, Καρκαδιώτισσα, Βασιλειές, Άγιο Σύλλα, Βασιλειές και Άγιο Βλάση.
Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά.
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Κλειστά τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Κρουσώνα και Τυλίσου και στην Τοπική Κοινότητα Ροδιάς την Τρίτη
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα και σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Τυλίσου, καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Ροδιάς του Δήμου Μαλεβιζίου. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Κρουσώνα και Τυλίσου.
Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημόσιες και ιδιωτικές, παιδικοί σταθμοί, όπως και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.
Ανοικτά την Τρίτη τα σχολεία και οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων
Με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Γεώργιου Σεραφειμίδη, κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων.
Εξαίρεση θα αποτελέσει το Δημοτικό Αχεντριά λόγω της δυσκολίας πρόσβασης εξαιτίας ομίχλης και παγετού που πιθανότατα θα έχει σημειωθεί κατά τις πρωινές ώρες. Απαλλάσσονται της υποχρεωτικής παρουσίας και οι μαθητές, κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αχεντριά που φοιτούν σε άλλα σχολεία της επικράτειας του Δήμου.
Σε περίπτωση που προκύψουν περαιτέρω προβλήματα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε «ευαίσθητες» ορεινές περιοχές του δήμου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα μετεωρολογικά δεδομένα.
Από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό πως αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι βρεφονηπιακοί / παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας θα λειτουργήσουν κανονικά.
Σε κάθε περίπτωση εφιστάται η προσοχή των πολιτών κατά τις μετακινήσεις τους, ιδιαίτερα από και προς τις ορεινές ή ημιορεινές περιοχές του Δήμου μας, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όμως σε άλλες περιοχές της Κρήτης και την Τρίτη με αποφάσεις των Δημάρχων λόγω της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα" που χτυπάει από χθες το νησί (Δείτε Εδώ).
Ο Δήμος Γόρτυνας ενημέρωσε πως με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 7/2, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και της επικινδυνότητας στην μετακίνηση των μαθητών και εκπαιδευτικών. Κλειστό θα παραμείνει και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), στον Πανασό.
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Αμαρίου, Ανωγείων και ορεινού Μυλοποτάμου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.
Δήμος Κισσάμου: Ο Δήμος Κισσάμου ανακοίνωσε ότι η λειτουργία του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Έλους αναστέλλεται και την Τρίτη, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν.
Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, γνωστοποίησε ότι «διακόπτεται η δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού – Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Δήμου και για την Τρίτη
Δήμος Βιάννου: Με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν στο Δήμο Βιάννου και την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και ο Παιδικός Σταθμός, θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Δήμος Φαιστού: Αύριο κλειστά θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ορεινών όγκων σε Ζαρό, Βορίζια και Καμάρες. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Μοιρών και Τυμπακίου, καθώς και όλα τα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Στα Χανιά
Και αύριο Τρίτη με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, ισχύει η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και του Νηπιαγωγείου Κεραμειών, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που συνεχίζει να επελαύνει στην περιοχή και δυσχεραίνει τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.
Ανοιχτά στο Δήμο Χερσονήσου μέχρι νεωτέρας
Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και οι παιδικοί σταθμοί (δημόσιοι και ιδιωτικοί) στο Δήμο Χερσονήσου.
Σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε «ευαίσθητες» ορεινές περιοχές του δήμου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.
Ιεράπετρα
Με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, ύστερα και από την ενημέρωση που είχε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριο Παπαδάκη και από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη, σχετικά με την ένταση των καιρικών φαινομένων στον Δήμο της Ιεράπετρας, θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, οι σχολικές μονάδες στην Κοινότητα των Μαλών και της Καλαμαύκας λόγω του ψύχους που επικρατεί, αλλά και το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου που εδρεύει στο Καβούσι, καθώς πιθανόν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην μετακίνησή τους οι μαθητές οι προερχόμενοι από άλλους Δήμους και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην Ιεράπετρα. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθείται στενά η εξέλιξη της κακοκαιρίας και ο μηχανισμός του Δήμου Ιεράπετρας βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.
-
23 Μαρτιου 2023, 10:30«Θερμό» επεισόδιο στη Μεσαρά: Διαπληκτίστηκε με την αδερφή του και παρενέβη η Αστυνομία
-
23 Μαρτιου 2023, 19:51Άνδρας που «πέθανε για λίγα λεπτά» ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε για τον θάνατο
-
23 Μαρτιου 2023, 11:44Σοκ στη Μεσαρά: Ξεψύχησε στην κεντρική πλατεία των Μοιρών- Θρήνος για τον άτυχο Στέλιο
-
23 Μαρτιου 2023, 07:48Βολές στο κέντρο... της Πέμπτης
-
23 Μαρτιου 2023, 07:10Θέμα newshub.gr: Τα χρέη σε ΙΚΑ, Εφορία, οι οφειλές στους αμπελουργούς και στη μισθοδοσία εργαζομένων «βουλιάζουν» την ΕΑΣΗ
-
23 Μαρτιου 2023, 09:41Θέμα newshub.gr: Έτοιμοι οι υποψήφιοι να καταθέσουν εξώδικο για τα «παράτραγουδα» στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ