Ηράκλειο: «Στα κάγκελα» οι συμβασιούχοι – Ο ΟΑΕΔ της Κνωσού καθυστερεί τις αιτήσεις τους για το Ταμείο Ανεργίας
«Στο περίμενε» - κάτι που επαναλαμβάνεται σε βάθος χρόνων – έχει αφήσει ο ΟΑΕΔ της Λεωφόρου Κνωσού στο Ηράκλειο, περίπου 40 συμβασιούχους της Περιφέρειας Κρήτης, που είχαν υποβάλλει τις αιτήσεις τους για να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας και οι αιτήσεις τους έχουν μείνει ακόμα εκτός συστήματος. Πρόκειται για συμβασιούχους του Μηχανολογικού, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει από τον περασμένο Φεβρουάριο και μένουν έξω από το Ταμείο Ανεργίας, όταν όλοι οι άλλοι συμβασιούχοι από άλλα καταστήματα ΟΑΕΔ εξυπηρετούνται κανονικά!
Στο πλευρό τους πηγαίνοντας στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Κνωσού για να διαμαρτυρηθούν την περασμένη Δευτέρα, ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης Δημήτρης Βρύσαλης, ο οποίος κατήγγειλε τις υπηρεσίες του οργανισμού, λέγοντας πως είναι απαράδεκτη αυτή η τακτική. «140 εργαζόμενοι παρά τις κινητοποιήσεις απολύθηκαν. Και από αυτούς στην 1η του Φλεβάρη οι περίπου 50 κατέθεσαν τα χαρτιά τους στον ΟΑΕΔ της Κνωσσού και της Ν. Αλικαρνασσού για να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας. Κι ενώ της Ν. Αλικαρνασσού ο ΟΑΕΔ προχώρησε τις αιτήσεις και οι εργαζόμενοι μπήκαν στο ταμείο, μια ομάδα περίπου 40 εργαζομένων ενώ έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες, δεν έχουν μπει στο ταμείο και οι αιτήσεις τους είναι «υπό επεξεργασία».
Σύμφωνα με όσα απαντούν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ της Κνωσού αλλά και η διευθύντρια, ότι υπάρχουν γραφειοκρατικά ζητήματα. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη γραφειοκρατία, ο Δημήτρης Βρύσαλης χαρακτηρίζει απαράδεκτη αυτή την καθυστέρηση. Μάλιστα, καταγγέλλει το κράτος ότι «όταν πρόκειται να πάρει τα σπίτια των ανθρώπων προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και είναι άκμπτο, ενώ όταν πρόκειται να δώσει χρήματα στους εργαζόμενους, καθυστερεί αδικαιολόγητα».
Οι συμβασιούχοι ευελπιστούν μετά και την τελευταία παρέμβαση, ότι θα δρομολογηθούν οι αιτήσεις τους. Όμως ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι άνθρωποι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Αναζητώντας κανείς στοιχεία από την τοπική ειδησεογραφία, μπορεί να δει και άλλες ανάλογες κινητοποιήσεις προηγούμενων χρόνων, πάλι στο ίδιο κατάστημα του ΟΑΕΔ για καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων που δικαιούνται οι συμβασιούχοι από το Ταμείο Ανεργίας.
Όπως διερωτώνται οι εργαζόμενοι, δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο γρήγορος ο ΟΑΕΔ της Ν. Αλικαρνασσού και στην Κνωσού να συμβαίνουν πάντα αυτές οι καθυστερήσεις.
Οι συμβασιούχοι βρίσκονται «στα κάγκελα» και δηλώνουν αποφασισμένοι να ξανακατέβουν στο δρόμο, αν περάσει και πάλι μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να δρομολογηθούν οι αιτήσεις τους.
Ήδη ακόμα και σήμερα να «φύγουν» οι αιτήσεις τους, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος, που για την επιβίωση των οικογενειών αυτών κάθε άλλο παρά ανεκτός μπορεί να θεωρείται και φυσικά ούτε δικαιολογείται μία τέτοια καθυστέρηση.
-
14 Ιανουαριου 2026, 14:50Η κίνηση του Τοποτηρητή στη Μητρόπολη Χανίων κ. Αμφιλοχίου που σχολιάζεται έντονα -
14 Ιανουαριου 2026, 09:25Πρόγραμμα επιδότησης αυτοκινήτων: Έως 30.000 ευρώ για να πάρετε καινούργιο -
14 Ιανουαριου 2026, 16:34Θανατηφόρο τροχαίο στη Σητεία: «Το αυτοκίνητο δεν είναι παιχνίδι» – Η “κραυγή αγωνίας» του Γιάννη Λιονάκη μετά τον χαμό του 15χρονου -
14 Ιανουαριου 2026, 09:06Σκηνικό τρόμου στο Ιράν: Σήμερα ο πρώτος απαγχονισμός διαδηλωτή – «Θα αναλάβουμε δράση» απειλεί ο Τραμπ -
14 Ιανουαριου 2026, 12:20Το μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού Μ. Ανδρεάκης "καρφώνει" Φασομυτάκη, Ορφανουδάκη -
14 Ιανουαριου 2026, 08:31Θανατηφόρο τροχαίο στο Λασίθι: Ένας νεκρός 15 ετών και ένας τραυματίας
