Ηράκλειο: Την ανιούσα παίρνει ξανά η βενζίνη εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή - Έρχονται αυξήσεις από αύριο λέει ο Φ. Δοξαστάκης
Αυξήσεις θα δουν από αύριο οι Ηρακλειώτες οδηγοί τις τιμές των καυσίμων, που έρχονται ως συνέπεια των εξελίξεων και της εμπολεμης σύρραξης στη Μέση Ανατολή.
Μπορεί η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυτή τη στιγμή να κυμαίνεται από το 1.73 ευρώ το λίτρο ως το 1.77 ευρώ το λίτρο, αν προσθέσουμε τις τιμές που συναντα κανεις τόσο στο Ηράκλειο, όσο και στην ενδοχώρα, όμως αυτή η τιμή αναμένεται να αλλάξει
«Μέχρι και σήμερα οι τιμές δεν αλλαζουν, όμως ήδη έχουμε δει μια αύξηση από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και παραλάβαμε καύσιμα στα πρατήρια. Επομένως από αύριο σίγουρα θα υπαρξει αύξηση, μιας και ως σημερα δεν είχε αποτυπωθεί αυτή η ανατίμηση σε διεθνές επίπεδο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Φώτης Δοξαστάκης, Γενικός Γραμματέας Βενζινοπωλών Ν. Ηρακλειου, ο οποίος σε σχέση με την αύξηση λέει ότι αυτή από αύριο θα κυμανθεί κατα 5-7 λεπτά.
«Διανύουμε μια περίεργη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή η τιμή του βαρελιού έχει πάρει αύξηση 13%-15%. Περιμένουμε κάποιες ανατιμήσεις, αλλα ευελπιστούμε να μην έχουμε περαιτέρω αυξήσεις.
Σε γενικές γραμμές ήμασταν σε σχεση με τα προηγουμενα χρόνια σε καλύτερη κατάσταση, μιας και οι τιμές ήταν χαμηλότερες, από ότι στο παρελθόν.

Αυτή την εβδομάδα, περιμένουμε να δουμε τι θα γίνει, ομως σίγουρα θα έχουμε κάποιες ανατιμήσεις. Αν παραμείνει η κατάσταση ως έχει όμως, δε θα μιλάμε για κάτι τρομακτικό», σημειώνει ο κ. Δοξαστακης.
Περί αισχροκέρδειας...
Οπως μπορεί να αντιληφθεί όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις και όλοι απεύχονται τα χειρότερα σενάρια. Σενάρια, τα οποία ειχαμε δει να γινονται πραγματικότητα κατά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
«Κανείς δεν ξέρει τι θα ζήσουμε στο μέλλον, γιατί δεν είναι μονο η διμή στο βαρέλι που καθορίζει την τιμή. Όμως δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός. Ας το δούμε και από εκεί και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε», τονίζει
Τελος σε ότι έχει να κάνει με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και την αυστηρή οδηγία του αρμόδιου Υπουργείου προς τους Βενζινοπώλες, ο κ. Δοξαστάκης απάντησε πως ό,τι γίνεται από την πλευρά του Υπουργείου είναι «για τα μάτια του κόσμου».
«Την αισχροκέρδεια πως μπορεί να την καθορίσει κανείς, αν δεν ξέρει όλες τις παραμέτρους, όπως για παράδειγμα την τιμολογιακή πολιτική, με την οποία τιμολογείται κάθε πρατηριο, πότε παρέλαβε κάθε πρατήριο κτλ.
Αν εξαιρέσουμε το πλαφόν που έχουνε βάλει για ηλίθιους λόγους, δεν υπαρχει αισχροκέρδεια υπό την έννοια ότι κάποιος θα αυξήσει 1 ή 1,5 λεπτό του ευρώ την τιμή. Δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για αισχροκέρδεια όταν μιλάμε για διεθνείς ανατιμήσεις», καταλήγει ο κ. Δοξαστάκης, που για μια ακόμη φορά συνέστησε ψυχραιμία...
Α.Κ.
-
18 Απριλιου 2026, 08:49Πένθος για τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του -
19 Απριλιου 2026, 07:00Π.Σαϊνατούδης: «Το Οικονομικό Κραχ το ζούμε περισσότερο από ποτέ. Ώρα να δράσουμε με συλλογή σπόρων και αποθήκευση τροφίμων» -
19 Απριλιου 2026, 11:30Σταυρούλα Γεωργίου: Στην Ελλάδα συχνά νομίζουμε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει μόνο σε εμάς! (podcast) -
19 Απριλιου 2026, 07:05Σωκράτης Βαρδάκης: Δηλώνει «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις και απαντά για το αν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής ξανά (podcast) -
18 Απριλιου 2026, 14:22Χρυσοχοΐδης από Ηράκλειο: Στη Μεσαρά η Ρένα Συμιανάκη – 70 προσλήψεις αστυνομικών και ενίσχυση ελέγχων (βίντεο + φωτος) -
18 Απριλιου 2026, 22:10Εργάτες γης: Τέλος στο εργόσημο και ένταξη στον ΕΦΚΑ
