Ηράκλειο: Το ΤΕΕ/ΤΑΚ καταγγέλλει καθυστερήσεις και προβλήματα εξυπηρέτησης από τον ΔΕΔΔΗΕ – Τα αιτήματα του
αγαπημένα σου στη Google
Σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία και την εξυπηρέτηση των μηχανικών από τον ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Ηρακλείου θέτει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για τη βελτίωση της λειτουργίας της υπηρεσίας.
Το ΤΕΕ/ΤΑΚ αναφέρει ότι, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του και τη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου 2025 με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Ηρακλείου, εξακολουθούν να καταγράφονται δυσκολίες στην πρόσβαση των μηχανικών στην τοπική υπηρεσία, αλλά και μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση και ολοκλήρωση υποθέσεων.
Όπως επισημαίνει, τα προβλήματα επηρεάζουν την εκπόνηση μελετών, την έκδοση και υλοποίηση οικοδομικών αδειών, την κατασκευή έργων, αλλά και την εξυπηρέτηση ιδιοκτητών και πολιτών.
Καθυστερήσεις σε αιτήματα και συνδέσεις
Στην παρέμβασή του το ΤΕΕ/ΤΑΚ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις καθυστερήσεις που, όπως υποστηρίζει, παρατηρούνται ακόμη και σε σχετικά απλές τεχνικές υποθέσεις, όπως οι μετατοπίσεις στύλων.
Παράλληλα, προβλήματα εντοπίζονται, σύμφωνα με το Επιμελητήριο, στις νέες συνδέσεις παροχών χαμηλής και μέσης τάσης, αλλά και σε αιτήματα για επαύξηση υφιστάμενων παροχών.
Το ΤΕΕ/ΤΑΚ αναφέρει ότι ως αιτίες των καθυστερήσεων έχουν επανειλημμένα αναφερθεί η έλλειψη υλικών και η υποστελέχωση. Ωστόσο, ζητά συγκεκριμένο σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπισή τους, καθώς οι καθυστερήσεις επηρεάζουν τον προγραμματισμό και την εξέλιξη των τεχνικών έργων.
Ένα ακόμη ζήτημα που θέτει είναι η ανεπαρκής ενημέρωση των μηχανικών για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται κάθε αίτημα. Όπως σημειώνει, η έλλειψη πληροφόρησης δυσκολεύει τον προγραμματισμό συνεργείων και εργασιών και καθιστά δυσχερή την έγκαιρη ενημέρωση των ιδιοκτητών.
Τι ζητά από τον ΔΕΔΔΗΕ
Το ΤΕΕ/ΤΑΚ ζητά, μεταξύ άλλων:
* ενίσχυση της στελέχωσης της Περιοχής Ηρακλείου με εξειδικευμένο προσωπικό,
* απρόσκοπτη πρόσβαση των μηχανικών στην υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ στο Τσαλικάκι για τεχνικά ζητήματα που απαιτούν άμεση επικοινωνία,
* καθορισμό υπευθύνων επικοινωνίας για την επίλυση τεχνικών θεμάτων,
* αξιόπιστη ενημέρωση για την πορεία των αιτημάτων, από την εξέταση των μελετών έως τον προγραμματισμό και την ολοκλήρωση των εργασιών,
* ενημέρωση του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει ο ΔΕΔΔΗΕ.
Το Επιμελητήριο θέτει επίσης ζήτημα διαφορετικής αντιμετώπισης των μηχανικών σε άλλες περιοχές, αναφέροντας ότι έχουν περιέλθει σε γνώση του περιπτώσεις σε Λασίθι, Ρέθυμνο και άλλες περιοχές της χώρας όπου η επικοινωνία με τις τοπικές υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ γίνεται, όπως υποστηρίζει, με μεγαλύτερη αμεσότητα.
Παράλληλα, αναφέρεται στις «Εγγυημένες Υπηρεσίες προς Καταναλωτές» και στις προβλεπόμενες αποζημιώσεις σε περίπτωση υπέρβασης των χρόνων εξυπηρέτησης. Σύμφωνα με το ΤΕΕ/ΤΑΚ, οι αποζημιώσεις δεν καλύπτουν το σύνολο των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν οι καθυστερήσεις στα τεχνικά έργα, όπως επιπλέον κόστος, αναβολές εργασιών και προβλήματα στον προγραμματισμό συνεργείων.
Το ΤΕΕ/ΤΑΚ ζητά από τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ και την αρμόδια υπηρεσία Ηρακλείου να προχωρήσουν άμεσα σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις και να ενημερώσουν εγγράφως το Επιμελητήριο για τις ενέργειες που προτίθενται να αναλάβουν.
-
17 Σεπτεμβριου 2026, 18:38Καραλής: Πιο ψηλά από ποτέ ο Μανόλο, στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης -
17 Σεπτεμβριου 2026, 22:27Ολλανδία: Βρέθηκε απόκομμα 1.700 ετών από την «Οδύσσεια» μέσα σε βιβλίο -
18 Σεπτεμβριου 2026, 17:00Τι είπε ο Μητροπολίτης Ανδρέας Νανάκης για την κηδεία Μαζωνάκη και προκάλεσε αίσθηση και θετικά σχόλια -
19 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Ηράκλειο: Κατεβασμένα ρολά και άδειες βιτρίνες σε κεντρικούς δρόμους - «Μάχη» για την επιβίωση των επιχειρήσεων (Φωτο) -
18 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Τα παράπονα σας στην κυβέρνηση» - Η Περιφέρεια Κρήτης δέχεται όλα τα παράπονα για τα έργα στον ΒΟΑΚ αλλά δεν έχει καμία αρμοδιότητα και ευθύνη! -
18 Σεπτεμβριου 2026, 07:06Κρήτη: Μια μονοκαλλιέργεια που με έδρα τα νότια του νησιού, κατακτά τις αγορές της Ευρώπης
