Κ. Καραμανλής: Θα ολοκληρωθούν άμεσα οι αυτοψίες στις σεισμόπληκτες περιοχές-100 μηχανικοί στην Κρήτη
αγαπημένα σου στη Google
Στη στήριξη των σεισμόπληκτων της Κρήτης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.
Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στην Κρήτη, ώστε οι πληγέντες να πάρουν τα χρήματα τους το συντομότερο.
Επισήμανε ότι παρότι τα σεισμικά φαινόμενα είναι ακόμη έντονα, στην Κρήτη βρίσκονται περίπου 100 μηχανικοί της Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ανέφερε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί 500 αυτοψίες.
Τόνισε ότι στόχος είναι οι αυτοψίες να ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να λάβουν την κρατική αρωγή.
Δεν έχει καμία σχέση ο τρόπος αντιμετώπισης μίας φυσικής καταστροφής από την ελληνική πολιτεία με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν.
Ο πρωθυπουργός είπε αυτό το προφανές: Ότι αντί να τρέχει ο κάθε πολίτης να δίνει ένα χαρτί σε κάθε υπηρεσία για να πάρει αποζημίωση, αυτό θα γίνεται με μία αίτηση, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.
Χαρακτήρισε σημαντικό ποσό την προκαταβολή των 20.000 ευρώ, υπενθυμίζοντας ότι η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές της Βαρυμπόμπης και της Εύβοιας. "Δεν θα ξεχαστούμε και θα βρούμε τρόπους να σπάσουμε τα γρανάζια της γραφειοκρατίας", τόνισε ο κ. Καραμανλής, διαβεβαιώνοντας ότι και κατά τη διαδικασία των δεύτερων ελέγχων "θα είμαστε από πάνω για να λύσουμε όλα τα προβλήματα" και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.
Ο κ. Καραμανλής επισήμανε τέλος ότι για την αυθαίρετη δόμηση έχει διαχρονική ευθύνη η πολιτεία, η οποία πρέπει να βάλει μία τελεία στο φαινόμενο και αυτό κάνει
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
