Και νέα διάσωση μεταναστών στη Γαύδο – Μεταφέρθηκαν στην Αγυιά Χανίων - Οι παράνομες εισοδοι του Απριλίου (Πινκας)
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ακόμα μια νυχτερινή επιχείρηση εντοπισμού και διασωσης μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης. Πρόκειται για 31 άτομα που εντοπίστηκαν από εναέριο μέσο της δύναμης frontex 42 ναυτικά μίλια νότια της Γαυδου και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος.
Την επιχείρηση η οποία έγινε με τη δύναμη του δυτικού ανέμου να φτάνει τα πέντε μποφόρ, συντόνισε το ενιαίο κέντρο έρευνας και διάσωσης του λιμενικού και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και από εκεί, στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας, στην Αγυιά Χανίων.
Την ίδια ώρα το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοινωση με τα συνολικά στοιχεία για το μηνα Απρίλιο. Οπως μπορεί να δει κανείς και στον πίνακα που δημοσιεύει το newshub.gr οι παράνομες είσοδοι μεταναστών στη χώρα μας εφτασαν τις 999!
Ενώ την ίδια στιγμή ο Μάιος φαίνεται πως εξελίσσεται με ακόμη πιο... δυναμικό τρόπο, κάτι που προμηνύει πως τόσο ο τρεχων μήνας όσο και οι επόμενοι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι.

-
13 Μαΐου 2026, 19:07Λεβαδειακός – ΟΦΗ 3-2: Ο Λεβαδειακός έβαλε τρία γκολ στις καθυστερήσεις -
13 Μαΐου 2026, 07:00Στον «αέρα» οι κατασκευές στην Κρήτη: Το ενεργειακό ράλι και τα εργοτάξια -
13 Μαΐου 2026, 10:40Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
13 Μαΐου 2026, 00:23Eurovision: Στον τελικό του Σαββάτου πέρασε ο Ακύλας-Οι χώρες που προκρίθηκαν -
13 Μαΐου 2026, 07:15Κώστας Αλεξάκης: Η Τουρκία επενδύει στη στρατηγική του μη συμβατικού πολέμου! (podcast) -
13 Μαΐου 2026, 12:30Γιώργος Ατσαλάκης: Το μεγάλο παγκόσμιο «παζάρι» της συνάντησης Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο! (podcast)
