Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη - Στους 27 ο υδράργυρος στην Κρήτη με 6 μποφόρ
Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός σήμερα Κυριακή 17 Μαΐου με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά και διαστήματα με ήλιο ενώ στην Κρήτη η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 27 βαθμούς κελσίου με τους πιο τολμηρούς να κατευθύνονται προς παραλία αν και οι άνεμοι θα πνέουν Ν- ΝΔ έως και 6 μποφόρ .
Σύμφωνα με την ΕΜΥ: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα μέχρι αργά το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα όμβρων στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 21 με 24 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 27 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν κυρίως στη Κρήτη.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στην Κρήτη 5 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 και στην Κρήτη τοπικά 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.
-
15 Μαΐου 2026, 10:35Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
16 Μαΐου 2026, 07:15Χρίστος Λεωνιδόπουλος: Η πυρηνική ενέργεια πρέπει να μπει στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας! (podcast) -
15 Μαΐου 2026, 12:05Θλίψη στο ΤΕΕ-ΤΑΚ για την απώλεια του Μανόλη Βοσκάκη -
16 Μαΐου 2026, 07:06Σε οριακό σημείο οι αγροτικές πληρωμές - Στον "αέρα" πάνω από 3,2 δισ. ευρώ ελέω... ΟΠΕΚΕΠΕ και Ευρώπης -
16 Μαΐου 2026, 07:00Κρεμμύδια Ινδίας στο Ηράκλειο: Εξοβελίζουν τα ελληνικά και προδιαγράφουν ένα δυσοίωνο μέλλον για την ντόπια παραγωγή -
15 Μαΐου 2026, 11:55Τα επόμενα τρίμηνα οι σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης-Δεν θα διερευνηθεί το μπλοκ δυτικά του νησιού
