Κακοκαιρία «Κασσάνδρα»: Υποχωρεί, αφήνοντας πίσω της έναν νεκρό - Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στην Κρήτη
Έναν νεκρό και σοβαρά προβλήματα στη δυτική Ελλάδα άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Κασσάνδρα» που χτύπησε την χώρα το προηγούενο 48ωρο.
Ωστόσο τα φαινόμενα υποχωρούν με την κακοκαιρία να κινείται πιο ανατολικά και να εξασθενεί.
Τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση του 52χρονου φύλακα επιχείρησης που ήταν αγνοούμενος μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσε στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Cassandra» στην Αιτωλοακαρνανία.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε χθες χωρίς τις αισθήσεις του, σε απόσταση 6 -7 χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν το φυλάκιό του, κοντά στο χωριό Στράτος.
Τον εντόπισαν άνδρες της ομάδας ορμητικών νερών της 6ης ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν στην περιοχή. Εικάζεται ότι παρασύρθηκε μαζί με το φυλάκιο από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που “έσπασε”.


Άκρως φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού για σήμερα σύμφωνα και με την ΕΜΥ.
Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ, εκτός από τη Θράκη όπου και εκεί τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.Το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς (στη δυτική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). Στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 με 29 και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, πρόσκαιρα στις δυτικές Κυκλάδες τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 και στην Κρήτη έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-10-2024
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 08-10-2024
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 09-10-2024
Στα δυτικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά δυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10-10-2024
Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
-
26 Απριλιου 2026, 07:10Το πανηγύρι του Αϊ Γιώργη και η τελετουργία της ευλογίας των προβάτων στην Κρήτη (Φωτο & Βίντεο) -
27 Απριλιου 2026, 16:15Ηράκλειο: Βαρύ πένθος για τον θάνατο του 45χρονου καθηγητή Κωνσταντίνου Βαμβουκάκη -
26 Απριλιου 2026, 10:00«Διαμάντι» υπό περιορισμό η Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ – Η έλλειψη προσωπικού κρατά κλειστούς θαλάμους-πρότυπα -
25 Απριλιου 2026, 23:21"Φλέγεται" η Κρήτη: Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΟΦΗ -
26 Απριλιου 2026, 11:00Γιώργος Βουλγαράκης: Απ’ τον πολιτικό λόγο στο… ρουσφέτι! Βουλευτές, κόμματα και ποιότητα της δημοκρατίας (podcast) -
27 Απριλιου 2026, 09:24Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου Agusta-Bell λόγω βλάβης κοντά στη Μαθιά
