Κακοκαιρία στην Κρήτη: Σε πλήρη επιφυλακή ο Δήμος Αμαρίου – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία
αγαπημένα σου στη Google
Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στον δήμο Αμαρίου με την έντονη βροχόπτωση να έχει επιβαρύνει σημαντικά το έδαφος και το επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής (δείτε εδώ).
Ιδιαίτερα δύσκολη παραμένει η κατάσταση στις Δημοτικές Κοινότητες Φουρφουρά, Πλατανίων και Βισταγής με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμάρρους. Η παρατεταμένη βροχόπτωση κατέβασε μεγάλες ποσότητες νερού, πέτρες, χώματα και φερτά υλικά στο οδικό δίκτυο, προκάλεσε κατολισθήσεις.

Η κυκλοφορία στις Δημοτικές οδούς Βισταγή - Πλατανίων -Φουρφουρά και Αφρατές – Πλατάνια έχει διακοπεί. Συνεργεία και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του Δήμου επιχειρούν αδιάκοπα για τον καθαρισμό των δρόμων και τη αποκατάσταση της οδικής κυκλοφορίας.
Με ανακοίνωσή του ο δήμος παρακαλεί τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών και να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση.
Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η προστασία της ανθρώπινης ζωής προέχει έναντι οποιασδήποτε υλικής ζημιάς
-
01 Οκτωβριου 2026, 18:53Τη συστράτευση του με το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης -
03 Οκτωβριου 2026, 07:37Νέα νύχτα αγωνίας στην Κρήτη: 23 απεγκλωβισμοί στα Φέρμα, κινδύνεψαν Γερμανοί τουρίστες – πλημμύρες και μάχη με τα νερά στην Ιεράπετρα (φωτο+ βίντεο) -
02 Οκτωβριου 2026, 07:15Δημήτρης Τσαϊλάς: Ελλάδα και Κύπρος να μην επιτρέψουν στην Τουρκία να κάνει το καλώδιο στρατηγική παγίδα! (podcast) -
02 Οκτωβριου 2026, 07:11Τρεις... μονομάχοι για τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας -
03 Οκτωβριου 2026, 10:30Ιεράπετρα: Εικόνες χάους από την κακοκαιρία – Ορμητικά νερά παρέσυραν οχήματα και διέλυσαν δρόμους (φωτογραφίες) -
02 Οκτωβριου 2026, 07:06Κρήτη: Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Νέο κύμα θα «χτυπήσει» το νησί σήμερα - Πότε εξασθενεί το φαινόμενο
