Καστρί Βιάννου: Ξεκίνησε μετά απο πολύμηνες προσπάθειες η απάμμωση του λιμανιού
αγαπημένα σου στη Google
Μετά από προσπάθειες που κράτησαν πάνω από ένα χρόνο ξεκίνησε επιτέλους σήμερα το πρωί η απάμμωση στο λιμάνι του Καστρίου, το οποίο είχε περιοριστεί σ' ένα μικρό κομμάτι του με το υπόλοιπο να έχει μετατραπεί σε παραλία, όπως ξεκάθαρα μαρτυρούσε το φωτογραφικό υλικό που είχε παρουσιάσει το Newshub.gr σε σχετικό ρεπορτάζ του (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Η απάμμωση του μικρού λιμένα είχε εξελιχθεί σε γιοφύρι της Άρτας καθώς το λιμανάκι ανήκει στη δικαιοδοσία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου αλλά για τον καθαρισμό του λόγο έχει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία μάλιστα δεν προέβαινε σε καθαρισμό του αν προηγουμένως δεν είχε βγάλει σε πλειστηριασμό την άμμο που θα αφαιρούνταν.

Τον περασμένο Οκτώβρη ανατέθηκε σε εργολάβο η απάμμωση του λιμανιού μέσα από διαγωνισμό που έγινε από τον ΟΛΗ. Όμως έκτοτε δεν μπόρεσε η Κτηματική Υπηρεσία να βρει ποιος θα αγόραζε την άμμο.
Έγινε ένας άγονος πλειστηριασμός όπου δεν εμφανίστηκε κανείς ενδιαφερόμενος (αφού κανείς δεν ενημέρωσε σχετικά με τη διενέργεια του) κι έτσι το θέμα έμεινε μετέωρο, παρότι ο εργολάβος που ανέλαβε την απάμμωση ενδιαφερόταν προσωπικά να μείνει στην ιδιοκτησία του η άμμος.
Έτσι μεσολάβησε ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστρίου «Η Φλέγα» κι ενημέρωσε προσωπικά την διευθύντρια της Κτηματικής Υπηρεσίας για το ενδιαφέρον του εργολάβου για την άμμο κι έτσι δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για να προβεί σε νέο πλειστηριασμό και να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για καθαρισμό .

Έτσι όπως όλα δείχνουν το καλοκαιράκι που έρχεται θα βρει και πάλι καθαρό το λιμάνι στο Καστρί και με δυνατότητα χρήσης από αλιευτικά κι άλλα μικρά σκάφη.
Βέβαια επειδή η κάλυψη του λιμανιού με άμμο, όταν οι καιρικές συνθήκες το ευννοούν, αποτελούν μια χρόνια παθογένεια για το Καστρί ίσως θα πρέπει σε βάθος χρόνου να δρομολογηθούν έργα που θα αποτρέπουν την εμφάνιση του προβλήματος με τέτοια συχνότητα.
Η απάμμωση πέρα από χρονοβόρα είναι και κοστοβόρα διαδικασία αλλά το Καστρί χρειάζεται το λιμανάκι του καθαρό.
-
23 Σεπτεμβριου 2026, 07:34«Κλειδώνουμε» τα νησιά με νέους Patriot - Έρχεται ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης στα νησιά -
23 Σεπτεμβριου 2026, 08:00Από το Brain Drain στο Brain Network -
23 Σεπτεμβριου 2026, 13:31Ρέθυμνο: Αυριο στα Σέλλια το «τελευταίο αντίο» στον 53χρονο Νίκο Ξερουδάκη - Στο πένθος η τοπική κοινωνία -
23 Σεπτεμβριου 2026, 08:45Γιώργος Ατσαλάκης: Τι σημαίνει η μεγάλη συμφωνία ΗΠΑ - Δανίας για τη Γροιλανδία! (podcast) -
22 Σεπτεμβριου 2026, 16:40Σύσκεψη "παρωδία" της ΠΕΔ Κρήτης για τη Δομή Μεταναστών στους Αθανάτους - Οι Δήμαρχοι έλαμψαν δια της απουσίας τους -
23 Σεπτεμβριου 2026, 15:00Κρήτη: Οι καιρικές συνθήκες φέρνουν αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ΒΟΑΚ και νέο κύκλο...ταλαιπωρίας
