Κατάλληλες για κολύμβηση οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων - Που απαγορεύεται

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται κατάλληλες για κολύμβηση έπειτα από μηνιαία επαναλαμβανόμενες δειγματοληψίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας σε 61 σημεία των ακτών κολύμβησης το έτος 2021 και μίας δειγματοληψίας το έτος 2022.
Οι μηνιαίοι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ' όλη την διάρκεια και της φετινής κολυμβητικής περιόδου.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται η κολύμβηση σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές, οι οποίες είναι οι εξής:
1. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε όλα τα μικρά και μεγάλα λιμάνια, αγκυροβόλια, ναυπηγεία, και διαλυτήρια πλοίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
2. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής όλων των αγωγών όμβριων υδάτων στη θάλασσα.
3. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων δυτικά των Βυρσοδεψείων της οδού Λάκκων & Πλοιάρχων 1866 έως 200 μέτρα ανατολικά από το τέρμα της οδού Αγίας Κυριακής, με εξαίρεση την παραλία «ΚΟΥΛΟΥΡΑ» της Δ. Ε. Χανίων του Δήμου Χανίων, όπου επιτρέπεται η κολύμβηση.
4. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγού του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (περιοχή ΚΟΥΜΠΕΛΗΣ).
5. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγού του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ του ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΥΒΩΝ.
6. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγού του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ του ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ.
7. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγού του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ του ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ.
8. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγού του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ της περιοχής ΧΑΝΙΩΝ – ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ (περιοχή ΓΕΡΑΝΙ).
9. Σε όλες τις θαλάσσιες ακτές που δεν αναφέρονται στις απαγορευμένες περιοχές ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ.
Στις περιοχές που απαγορεύεται η κολύμβηση πρέπει να τοποθετηθούν πινακίδες με την ένδειξη «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ» με την ευθύνη των Ο.Τ.Α στα γεωγραφικά όρια των οποίων υπάγονται οι ακτές. Οι Λιμενικές Αρχές παρακαλούνται για την επιτήρηση των σημείων αυτών, έτσι ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται κατάλληλα και να μην καταστρέφονται.
Εφιστούμε την προσοχή στους κολυμβητές για την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων στο πλαίσιο της εφαρμογής προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του Κορωνοϊού, τόσο κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, όσο και κατά την παραμονή τους στην παραλία.
-
01 Ιουλιου 2022, 14:16Fuel Pass 2: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Πώς δοθεί η επιδότηση
-
01 Ιουλιου 2022, 15:34Εθνικό απόθεμα: Χιλιάδες «μαιμού» αιτήσεις - Δήλωναν βοσκοτόπια χωρίς να διαθέτουν ζώα
-
01 Ιουλιου 2022, 15:06Ποια επιδόματα θα πληρώνονται μέσω ψηφιακής κάρτας – Έρχονται ριζικές αλλαγές
-
01 Ιουλιου 2022, 16:01Hράκλειο: Το αυτοκίνητο πήρε... τούμπα σε κεντρικό δρομο της πόλης! (φωτογραφίες)
-
01 Ιουλιου 2022, 18:47Ξεκινά το Φεστιβάλ «Ηράκλειο Καλοκαίρι 2022»-Δείτε το πρόγραμμα
-
02 Ιουλιου 2022, 07:05Αγρότες: Μετά την κατακραυγή ήρθε η τροπολογία «ανάσα» για τους εργάτες γης