Κορωνοϊός: 2.785 νέα κρούσματα, 108 στην Κρήτη - Νέο ρεκόρ με 649 διασωληνωμένους και 64 θάνατοι

Σε σκληρή δοκιμασία παραμένει για ακόμη ένα εικοσιτετράωρο το ΕΣΥ, εξαιτίας των ιδιαίτερα αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και λόγω της νέας θλιβερής πρωτιάς των διασωληνωμένων στη χώρα μας, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται και πάλι σε οριακό σημείο.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 19 Μαρτίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα εξής:
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.785, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 233.079 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.101 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 64, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.361 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 649 (67.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.555 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή -3.43%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 459
ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).
108 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ για την Κρήτη από τα συνολικά 2785 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε επίπεδο χώρας. Από αυτά, τα 53 εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, τα 32 στα Χανιά, 20 κρούσματα καταγράφηκαν στο Ρέθυμνο ενώ 3 είναι οι νέες μολύνσεις στο Λασίθι.
Ηράκλειο: Δύο μωρά στο ΠΑΓΝΗ με κορωνοιό!
Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγα 24ωρα από την είδηση ότι ένα βρέφος και ένα μικρό κορίτσι είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό (πήραν εξιτήριο αμφότερα χθες) και σήμερα έγινε γνωστό ότι έχουμε δύο νέα περιστατικά.
Συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ έχει εισαχθεί ένα βρέφος και ένα νεογέννητο, τα οποία και νοσηλεύονται. Το βρέφος νοσηλεύευται στην Μονάδα Covid-19 ενώ το νεογέννητο στη ΜΕΘ Νεογνών.
Την ίδια ώρα όπως έχει γράψει το newshub.gr ασφυκτική είναι η πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης και ιδιαίτερα του Ηρακλειου, καθώς τα κρούσματα κυμαίνονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, σε σημείο... οριακό.
Οι κλίνες σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο είναι σχεδόν γεμάτες, την ώρα που η διασπορά του σώματος της Βρετανικής μετάλλαξης ειναι τέτοια, που οι γιατροί δεν περιμένουν πτώση στα περιστατικά, αλλά αύξηση!
Συμφωνα με πληροφορίες του newshub.gr o Μάρτης είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και δεν αναμένεται κάμψη πριν από τις αρχές Απρίλη. Όπως είναι σε θέση να γνωριζει το newshub.gr εχουν υπαρξει στιγμές που οι γιατροί εχουν κληθεί να επιλέξουν ποιοι θα μείνουν στις ΜΕΘ και ποιοι όχι. Το προσωπικό πραγματικά δίνει μια συγκλονιστική μάχη και όλοι δίνουν το 100% του εαυτού τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό που επισημαίνεται είναι ότι στην Κρήτη, δεν έχουμε δει ακόμη την κορύφωση του τρίτου κύματος, καθώς η διασπορά συνεχίζει να είναι μεγάλη, όπως άλλωστε φαίνεται από τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και από το ιικό φορτίο στα λύματα των αστικών κέντρων του νησιου.
Την ίδια ώρα μεγάλη είναι η ανησυχία και για την ενδοχώρα της Κρήτης, μιας και εκεί παρά τα μέτρα, η κατάσταση μοίαζει να είναι ακόμη πιο δύσκολη...
Οι νοσηλείες
Μεγάλη εξακολουθεί να είναι η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης εξαιτίας της πανδημίας. Σϋμφωνα με την ενημέρωση που έχει το newshub.gr σήμερα νοσηλεύονται 145 άτομα (χθες ήταν 146), εκ των οποίων 122 είναι στις κλινικές Covid και 23 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με 21 διασωληνωμένους.
Διαρκώς αυξάνονται οι νοσηλείες στο Νοσοκομείο Χανίων που πλέον έχει 44 ασθενείς, 4 παραπάνω από τη χθεσινή ημερα.
Ειδικότερα η κατάσταση ανα νοσοκομείο έχει ως εξής:
- ΠΑΓΝΗ: Νοσηλεύονται 47 άτομα, 37 στη κλινική Covid και 10 στη ΜΕΘ (8 διασωληνωμένοι).
- Βενιζέλειο: Νοσηλεύονται 44 άτομα, 37 στην κλινική Covid και 7 στη ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Χανίων: Νοσηλεύονται 44 άτομα, 39 στην κλινική Covid και 5 στη ΜΕΘ
- Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Νοσηλεύονται 7 άτομα όλα στην κλινική Covid
- Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Νοσηλεύονται 3 άτομα, 2 στην κλινική Covid και 1 στη MEΘ.
- Δεν υπάρχουν νοσηλείες στα νοσοκομεία Σητείας, Ιεράπετρας και Νεάπολης.
Διαβάστε επίσης:
Νίκος Θωμαίδης: Σοκάρουν οι αναλύσεις στα λύματα- Εκτός ελέγχου η διασπορά στην Κρήτη
-
15 Απριλιου 2021, 15:44Στα 44 εκ. ευρώ το μπατζετ για συνδεδεμένη βόειου και ελαιοκαλλιεργητες
-
16 Απριλιου 2021, 20:07Νεκρός 67χρονος αγροτης που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του!
-
15 Απριλιου 2021, 20:52Περισσότερα χρήματα για τα επιδόματα ανεργίας ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης
-
16 Απριλιου 2021, 17:08ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των αγροτών για την ενιαία ενίσχυση 2021!
-
16 Απριλιου 2021, 18:39Κρήτη: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Φαιστού και ο Δήμος Ρεθύμνου
-
16 Απριλιου 2021, 07:22Ο σημαντικότερος εχθρός της ελιάς και όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι αγρότες