Κώστας Δεμέτζος: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον – Συνεχίζουμε να διεκδικούμε, αλλά δεν υπάρχει λόγος τώρα για κινητοποιήσεις»
αγαπημένα σου στη Google
Ικανοποιημένοι επέστρεψαν από την Αθήνα και τη συνάντηση τους με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Λευτέρης Τριανταφυλλάκης και Κώστας Δεμέτζος, σύμφωνα με όσα λέει στο newshub.gr ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λασιθίου. Μπορεί δηλαδή να μην πήραν «χειροπιαστές λύσεις», αλλά είδαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δείχνει έντονο ενδιαφέρον και να συμφωνεί με όσα του είπαν, για την ανάγκη μέτρων στήριξης και θωράκισης της αιγοπροβατοτροφίας στο νησί μας.
Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων της Κρήτης, στο νησί αν και η ευλογιά δεν έχει έρθει, υπάρχει μεγάλη ανησυχία και αυτή έχει να κάνει και με την άνοιξη του καιρού, ως προς τον ορατό κίνδυνο να μεταφερθεί και εδώ, μέσω των ζωοτροφών που είναι αναγκασμένοι οι κρητικοί να φέρνουν από την υπόλοιπη Ελλάδα για να ταΐσουν τα ζώα τους.
«Ο Πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικά αντίθετος με τον εμβολιασμό των κοπαδιών. Κι αυτό παρά το αίτημα όλων των κτηνοτρόφων της χώρας, να εμβολιαστούν στη χώρα μας τα αιγοπρόβατα. Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι τουλάχιστον ας εμβολιαστούν τα ζώα στις μολυσμένες περιοχές για να περιορίσουμε την εξάπλωση της ευλογιάς. Όμως η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται, λέγοντας πως αν γίνει ο εμβολιασμός, δεν θα μπορεί η χώρα μας να εξάγει προϊόντα ΠΟΠ όπως είναι η φέτα», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Λασιθίου Κώστας Δεμέτζος.
Πάντως, όπως λέει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για ακόμα πιο αυστηρά μέτρα στην Κρήτη προκειμένου να μην μπει ο ιός της ευλογιάς στο νησί μας.
«Αν έρθει εδώ η ευλογιά με δεδομένο ότι εμείς είμαστε σε κοντινές αποστάσεις με τα ζώα μας, θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ όλοι μαζί», τονίζει ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του Λασιθίου.
Για τα άλλα ζητήματα που τέθηκαν στον Πρωθυπουργό, ο Κώστας Δεμέτζος λέει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε ότι είναι δίκαια. Και πρόσθεσε ότι μεταξύ των άλλων, οι κρητικοί ζήτησαν την επιδότηση των μεταφορών, για να αντιμετωπίσουν το μεταφορικό κόστος, που σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι διπλάσιο, σε αντίθεση με τις τιμές των προϊόντων.
Στο ερώτημα μας για νέες κινητοποιήσεις, ο συνδικαλιστής τονίζει ότι αυτή την περίοδο οι κτηνοτρόφοι έχουν «φουλ» δουλειά λόγω του αρμέγματος. Και πρόσθεσε ότι έτσι κι αλλιώς οι επαφές στην Αθήνα συνεχίζονται και για τους δασικούς χάρτες και για τις επιδοτήσεις και μέχρι τώρα υπάρχουν θετικά μηνύματα από την κυβερνητική πλευρά.
-
14 Ιουνιου 2026, 22:43Τζόκερ: Τζακ ποτ στην κλήρωση της Κυριακής για τα 1,7 εκατ. ευρώ -
14 Ιουνιου 2026, 07:20Αντώνης Μπενάκης: Η ιστορία ενός πραγματικού «θρύλου» και το εθνικό όραμα που υπηρέτησε ως το τέλος της ζωής του! (podcast) -
15 Ιουνιου 2026, 10:20Αναβρασμός στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων για τη δομή μεταναστών-Αντιδράσεις και εντός της ίδιας της Δημοτικής Αρχής-Επιστολή από τουριστικούς φορείς -
14 Ιουνιου 2026, 07:00Αποστολή Αγάπης: Έξι χρόνια εξαιρετικής ανιδιοτελούς εθελοντικής δράσης χωρίς καμία κρατική βοήθεια -
14 Ιουνιου 2026, 21:14Ρυθμίζονται τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο – Έχουν ήδη ενταχθεί 19.000 οφειλέτες -
15 Ιουνιου 2026, 07:06Δύο νέοι χώροι υποψήφιοι για τη Δομή μεταναστών - Μια στο Ηράκλειο, μια στα Πεζά
