Κρήτη: 100 νέα κρούσματα κορωνοϊού- Τι έδειξαν τα rapid test (φωτογραφίες)

Συνολικά 100 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοιού που καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο εντοπίστηκαν 62 κρούσματα, στα Χανιά 17, στο Ρέθυμνο 19 και στο Λασίθι 2.
Σε πανελλαδικό επίπεδο τα 3445 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ κατανέμονται ως εξής:
Τα αποτελέσματα των rapid test
Μια σειρά rapid test σε διάφορες περιοχές της Κρήτης πραγματοποιήθηκαν σήμερα και τα αποτελέσματα κρίνονται πολύ ικανοποιητικά καθώς ελάχιστα ήταν τα θετικά δείγματα.
Ειδικότερα:
- ΠΕ Ηρακλείου: Πύργος, Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων
263 rapid test με 1 θετικό (0,38%), αφορά σε άνδρα 18 ετών
- ΠΕ Ρεθύμνου: Κοινότητα Σπηλίου
154 rapid test με 1 θετικό (0,65%), αφορά σε άνδρα 25 ετών
- ΠΕ Ρεθύμνου: Κεραμέ
86 αρνητικά rapid test
Στις Βουκολιές
Κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ., σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Κρήτης / Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Πλατανιά πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) στην Πλατεία των Βουκολιών, της ΔΕ Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ. ελήφθησαν 215 δείγματα, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ Ιωάννης Μαλανδράκης, δήλωσε ότι”...ο Δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους δημότες του, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που έχουν παρουσιασθεί, ενώ όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και ατομικής προστασίας, προκειμένου να μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης στην κοινότητα, αλλά και για την προστασία της Υγείας όλων μας...”
Η Αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, κα Μαραγκουδάκη Χρυσάνθη, μετά το πέρας των ελέγχων, ανέφερε ότι “....σε καμία περίπτωση τα αποτελέσματα των test, δεν θα πρέπει να αποτελέσουν αιτία εφησυχασμού. Στόχος του Δήμου είναι η προστασία όλων των δημοτών και ο περιορισμός του κινδύνου εξάπλωσης του Κορωνοϊού...” και ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Ε.Ο.Δ.Υ. και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση των τεστ.
Αύριο rapid test στο Γάζι
Ελεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 08/04/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Γάζι Ηρακλείου.
Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο κτίριο του Κ.Α.Π.Η. Γαζίου, έναντι του Δημαρχείου Μαλεβιζίου, από τις 10:00 έως τις 14:00.
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Οριακή η κατάσταση με τις νοσηλείες στα νοσοκομεία
-
10 Απριλιου 2021, 21:06Σταθερή ενίσχυση 1.250 ευρώ για αγρότες προβλέπει το σχέδιο της νέας ΚΑΠ - Οι δικαιούχοι
-
10 Απριλιου 2021, 07:28Δήμος Μ. Πεδιάδας: Σοκ για κτηνοτρόφο- Αγνωστοι μπήκαν και του πήραν από πρόβατα μέχρι κουνέλια
-
11 Απριλιου 2021, 19:30Οι ειδήσεις της εβδομάδας: Η σταθερή πληρωμή 1250 ευρώ και πότε καταβάλλονται βασική ενίσχυση, «πρασίνισμα», κορωνοενισχύσεις
-
11 Απριλιου 2021, 14:19Πληρώνονται ειδικές ενισχύσεις για αγρότες - Πότε και πως καταβάλλονται τα 24.2 εκ. ευρώ
-
10 Απριλιου 2021, 07:20Κορωνοϊός: Το Πανεπιστήμιο Κρήτης εκπαιδεύει και φέτος εργαζόμενους και εργοδότες στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα
-
10 Απριλιου 2021, 16:02Πάνω από 400 εκατ ευρώ το νέο Μέτρο για τις Βιολογικές Καλλιέργειες