Κρήτη: Απανωτές οι... απάτες - «Αετονύχης» αρπαξε 15.000 ευρώ από ανυποψίαστο πολίτη!

Μια ακόμη απάτη ειδε το φως της δημοσιότητας, μετά από την περίπτωση κατα την οποία μια 40χρονη επεσε θύμα επιτήδειου που της άρπαξε πάνω από 8000 ευρώ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Συγκεκριμενα μια νέα καταγγελία για ηλεκτρονική απάτη έφτασε χθες στην αστυνομία και συγκεκριμένα στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, σύμφωνα με την οποία έκαναν φτερά από τον τραπεζικό λογαριασμό ενός 52χρονου Ρεθυμνιώτη 15.000 ευρώ.
Ο 52χρονος επιχείρησε την 1η Αυγούστου να εισέλθει στην ψηφιακή πλατφόρμα της τράπεζας όπου διατηρεί τον προσωπικό του λογαριασμό προκειμένου να προχωρήσει σε ηλεκτρονικές κινήσεις. Στην προσπάθειά του να μπει στην ιστοσελίδα της τράπεζας, κατευθύνθηκε σε άλλη ιστοσελίδα που ήταν πανομοιότυπη με την αυθεντική χωρίς όμως να είναι. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η ψευδής ηλεκτρονική διεύθυνση έφερε μια αμυδρή διαφορά σε σχέση με την αυθεντική, η οποία όμως δεν έγινε αντιληπτή από τον 52χρονο. Στη συνέχεια, ανυποψίαστος εισήγαγε τους ηλεκτρονικούς του κωδικούς και μόλις πραγματοποιήθηκε η είσοδος με επιτυχία, το σύστημα κατέρρευσε και η σελίδα ήταν πια απροσπέλαστη, όσες φορές κι αν προσπάθησε να μπει.
Μία μέρα μετά προσπάθησε ξανά να πραγματοποιήσει νέα ηλεκτρονική συναλλαγή και αυτή τη φορά χρησιμοποίησε την αυθεντική ιστοσελίδα της τράπεζας. Ήταν τότε που έκπληκτος ανακάλυψε ότι από τον τραπεζικό του λογαριασμό είχαν κάνει φτερά 15.000 ευρώ.
Η αστυνομία τώρα ερευνά τα στοιχεία του κατόχου του λογαριασμού από όπου έγινε η μεταφορά των χρημάτων, ενώ ο 52 δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι ήταν κι αυτός ένα ακόμα θύμα ηλεκτρονικής απάτης.
-
12 Αυγουστου 2022, 09:04Λουόμενη σκοτώθηκε από ομπρέλα θαλάσσης που καρφώθηκε στο στήθος της
-
12 Αυγουστου 2022, 18:55Το ευχαριστώ της οικογένειας του 37χρονου από τον Άγιο Βλάση για τη στήριξη στο πένθος της
-
12 Αυγουστου 2022, 18:30Νέος σεισμός στο Αρκαλοχώρι
-
13 Αυγουστου 2022, 16:00Φωτιά στη Βιάννο: Υπό έλεγχο το "μέτωπο" - Παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο
-
13 Αυγουστου 2022, 14:00Ηράκλειο: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό- Δύο τραυματίες στο Βενιζέλειο
-
12 Αυγουστου 2022, 12:23Βαριά "καμπάνα" σε επιχειρηματία στο Ηράκλειο - Έβαλε φωτιά για να κάψει σκουπίδια