Κρήτη: Από σήμερα οι απολογίες των μελών των εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ
αγαπημένα σου στη Google
Ξεκινούν σήμερα οι απολογίες των συλληφθέντων και κατηγορούμενων μελών των δυο εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ σε περιοχές της Κρήτης.
Οι κατηγορίες που τους ασκήθηκαν αφορούν, κατά περίπτωση, διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής δράσης, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Η δικογραφία που αποκαλύπτει τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων, μαρτυρά πως λειτουργούσαν ως «συγκοινωνούντα δοχεία» από τα Ζωνιανά Ρεθύμνου έως τη Χερσόνησο.
Περιλαμβάνει συνομιλίες και στοιχεία για υποθέσεις ναρκωτικών, όπλων αλλά και απάτης με επιχορηγήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Για την υπόθεση αυτή να θυμίσουμε έχουν συλληφθεί συνολικά 16 άτομα, ενώ δεκάδες ακόμη φέρονται να εμπλέκονται σε παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, καθώς και σε παράνομες επιδοτήσεις.
Ειδικότερα στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 61 άτομα, ενώ κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν περισσότερα από 5 κιλά κάνναβης, ποσότητες κοκαΐνης, πολεμικά τυφέκια, όπλα, φυσίγγια, μετρητά, κινητά τηλέφωνα, οχήματα και άλλα ευρήματα που εξετάζονται από τις αρμόδιες αρχές.
Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκε ένας 43χρονος από τα Ζωνιανά και η 35χρονη σύζυγός του, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται ότι δήλωσαν πλασματικό αριθμό ζώων, που φέρεται να ξεπερνούσε τα 800, προκειμένου να μη χάσουν την οικονομική ενίσχυση του 2025 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από έλεγχο που προγραμματίστηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την 1η Απριλίου.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 43χρονος ενημέρωσε φιλικό του πρόσωπο για αιφνιδιαστικό και ταυτόχρονο έλεγχο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τόσο στον ίδιο όσο και σε μέλη της οικογένειάς του.
Όμως η υπόθεση με τον 43χρονο και τις παρανομίες στις επιδοτήσεις διαχωρίζεται από τις άλλες που αφορούν σε ναρκωτικά και όπλα γι αυτό η εκδίκαση της πήρε αναβολή για την Παρασκευή 28 Μαΐου.
-
15 Οκτωβριου 2026, 17:56Ηράκλειο: Πιάστηκαν επ' αυτοφώρω να πετάνε μπάζα στις Μαλάδες και έκαναν και... τσαμπουκά! -
14 Οκτωβριου 2026, 09:14Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα ποσά -
14 Οκτωβριου 2026, 11:55Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
14 Οκτωβριου 2026, 20:10Μαίρη Κυπράκη: Η δύσκολη περιπέτεια υγείας, το χειρουργείο και το «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα της -
14 Οκτωβριου 2026, 14:06Καιρός: Πορτοκαλί προειδοποίηση για την Κρήτη – Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, νέο έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ -
14 Οκτωβριου 2026, 07:00Σταύρος Γαβαλάς: «Μόνο από θαύμα οι πληρωμές των επιδοτήσεων μέσα στο Δεκέμβριο. Η κατάσταση είναι τραγική»
