Κρήτη: Εγκαινιάζεται το Ψηφιακό Μουσείο στο Σπήλι

Ένας χώρος πολιτισμού, ψηφιακής φύσης αυτή τη φορά, εγκαινιάζεται στον δήμο Αγίου Βασιλείου την προσεχή Τρίτη.
Πρόκειται για την ψηφιακή έκθεση Μουσείου για την ανάδειξη της Ιστορίας της Επανάστασης του 1821 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, μέσω αξιοποίησης σύγχρονων διαδραστικών τεχνολογιών, που τοποθετήθηκε στο παλιό κοινοτικό κατάστημα στο Σπήλι και το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και υλοποιήθηκε από τη NOVA.
Όπως ενημερωθήκαμε από τον δήμο Αγίου Βασιλείου, τα εγκαίνια του μουσείου θα γίνουν την Τρίτη 6 Μαΐου στις 19.30 το απόγευμα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα ψηφιακά «εκθέματα» που περιλαμβάνει η έκθεση είναι:
1. Εισαγωγική διαδραστική προβολή - Η επανάσταση του 1821 στην επαρχία Αγίου Βασιλείου
2. Βίντεο ντοκιμαντέρ – ιστορικά γεγονότα
3. Εικονική πραγματικότητα –Η Μάχη στο Ροθιανό Ρυάκι (Κακό Ρυάκι) Μελάμπων
4. 3D αναπαράσταση 360ο ιστορικών μνημείων
5. Ολογραφική αναπαράσταση αντικειμένων εποχής
6. Διάθεση ψηφιακού περιεχομένου μέσω διαδικτύου
-
16 Μαΐου 2025, 10:29Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής!
-
16 Μαΐου 2025, 07:00Hράκλειο: Η μεταμεσονύχτια φωτιά σε κάδους και καλαμιές αναστάτωσε μια ολόκληρη γειτονιά (Βίντεο)
-
16 Μαΐου 2025, 16:15Διπλό φονικό στ' Ανώγεια: Εξετάστηκαν μάρτυρες - Στις 26 Μαΐου η συνέχεια της δίκης
-
16 Μαΐου 2025, 18:11Απόβαση των Κρητικών στην ΑΘήνα για τον μεγάλο τελικό του ΟΦΗ - Συγκίνηση και λαχτάρα για το κύπελλο (Βίντεο)
-
16 Μαΐου 2025, 19:30Ηράκλειο: Οι λόγοι ασφαλείας και η φθορά στην «τοιχογραφία των δελφινιών»... έκλεισαν την Κνωσό (Φωτο)
-
16 Μαΐου 2025, 14:41Ηράκλειο: Ισχυροί νοτιάδες – 8 αεροπλάνα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο “Νίκος Καζαντζάκης”