Κρήτη: Ένας 17χρονος και ένας 24χρονος συνελήφθησαν για τη μεταφορά 81 αλλοδαπών την Παρασκευή στη Γαύδο
αγαπημένα σου στη Google
Δυο νεαροί αλλοδαποί συνελήφθησαν ως οι διακινητές των παράτυπων μεταναστών που έφθασαν την Παρασκευή στη Γαύδο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, πρόκειται για έναν 17χρονο υπήκοο Νοτίου Σουδάν και έναν 24χρονο επίσης από το Ν.Σουδάν, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού:
«Αναφορικά με τον εντοπισμό 37 αλλοδαπών στην παραλία «ΤΡΥΠΗΤΗ» της Γαύδου, τις μεσημβρινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 17χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Νότιου Σουδάν) για παράβαση του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του Ν. 5038/23 «Διευκόλυνση», του άρθρου 16 του Ν. 5275/2026«Προώθηση πολιτικών νόμιμης μετανάστευσης» και του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση», καθώς αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής που τους μετέφερε από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ελλάδα, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Παλαιόχωρας και της Γαύδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την παροχή συνδρομής σε μια λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 46 ν.μ. νότια της ν. Γαύδου. Οι 44 αλλοδαποί (40 άνδρες, 1 γυναίκα και 3 ανήλικοι) περισυνελέγησαν από παραπλέον φορτηγό πλοίο, σημαίας Σιγκαπούρης. Στη συνέχεια, μετεπιβιβάστηκαν σε ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.
Ακολούθως, οδηγήθηκαν συνοδεία στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην περιοχή Αγυιά Χανίων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 24χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Νότιου Σουδάν), εκ των ανωτέρω, για παράβαση του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του Ν. 5038/23 «Διευκόλυνση», του άρθρου 16 του Ν. 5275/2026 «Προώθηση πολιτικών νόμιμης μετανάστευσης» και του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση», καθώς αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής που τους μετέφερε από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ελλάδα, έναντι χρηματικής αμοιβής.»
-
13 Ιουνιου 2026, 07:06Καταγγελία Ηρακλειώτη: Μας δάγκωσαν κοριοί όταν καθίσαμε στο σαλόνι πλοίου της γραμμής (Φωτο) -
12 Ιουνιου 2026, 13:45Αίτημα παράτασης των προθεσμιών ολοκλήρωσης των προγραμμάτων “Εξοικονομώ” τη στιγμή που οι σεισμόπληκτοι μιλάνε για... μπάχαλο -
12 Ιουνιου 2026, 10:25Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
13 Ιουνιου 2026, 19:58Ηράκλειο: Τραγικό τροχαίο με θύμα έναν 50χρονο μοτοσικλετιστή σημειώθηκε στο δρόμο στα Πεζά -
12 Ιουνιου 2026, 07:15Χρήστος Αρμ. Γκέζος: Το αλβανικό κράτος έχει σε ομηρία όλους τους πολίτες και τις περιουσίες τους! (podcast) -
12 Ιουνιου 2026, 21:30Στην Κρήτη η χαμηλότερη θερμοκρασία της ημέρας: Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έδειξε 7,9°C - Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο
