Κρήτη: Επιστολή διαμαρτυρίας αγροτών προς Μητσοτάκη για την απουσία τους από τη συνάντηση της Τρίτης
«Ζητάμε να παρευρίσκονται στην συγκεκριμένη σύσκεψη εκπρόσωποι των Συλλογικών Οργάνων από την Περιφέρεια Κρήτης».
Και ενώ ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την αντιπροσωπεία των αγροτών την ερχόμενη Τρίτη για τα καυτά ζητήματα που τους απασχολούν, οι πρόεδροι 4 αγροτικών συλλόγων της Κρήτης μέσω επιστολής προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Κρήτης δεν θα εκπροσωπηθεί επίσημα στην επερχόμενη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην επιστολή τους ζητούν να παρευρίσκονται στην συγκεκριμένη σύσκεψη εκπρόσωποι των Συλλογικών Οργάνων από την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς όπως προσθέτουν θεωρούν «αδιανόητο αυτή την αδιαφορία για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Κρήτης και δεν μας αφήνει πλέον κανένα περιθώριο υπομονής».
Αναλυτικά η επιστολή των προέδρων από τον Αγροτικούς Συλλόγους, Σελίνου - Χανίων, Τυμπακίου -Ηρακλείου, Σητείας –Λασιθίου και Ιεράπετρας Λασιθίου.
Θέμα: «Σύσκεψη αγροτών - Μέγαρο Μαξίμου»
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Κρήτης δεν θα εκπροσωπηθεί επίσημα στην επερχόμενη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 13/2/2024.
Το δεδομένο ότι δεν έχετε αποδεχτεί ποτέ έως τώρα κανένα από το πλήθος των αιτημάτων μας για συνάντηση σε ορθό χρόνο ώστε να συζητηθούν σοβαρά προβλήματα ,όπως η κοροϊδία με τους εργάτες γης, το Μεταφορικό Ισοδύναμο αλλά και γενικά τις πολιτικές που δημιουργηθούν αθέμιτο ανταγωνισμό για τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης, εντείνει ακόμα περισσότερο την αγανάκτηση μας.
Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι οι λύσεις για αυτά ζητήματα άπτονται της δικής σας παρέμβασης καθώς εμπλέκονται πολλά συναρμόδια υπουργεία.
Από τα παραπάνω, ζητάμε να παρευρίσκονται στην συγκεκριμένη σύσκεψη εκπρόσωποι των Συλλογικών Οργάνων από την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς θεωρούμε αδιανόητο αυτή την αδιαφορία για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Κρήτης και δεν μας αφήνει πλέον κανένα περιθώριο υπομονής.
Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση.
Με εκτίμηση
Εκ των Δ.Σ.
Α.Σ. Σελίνου Χανίων - Πρ. Βιδάλκης Κωστας
Α.Σ. Τυμπακίου Ηρακλείου - Πρ. Ορφανουδάκης Εμμανουήλ.
Α.Σ. Σητείας Λασιθίου – Πρ. Τσιφετάκης Γεώργιος.
Α.Σ Ιεράπετρας Λασιθίου – Πρ. Γαϊτάνης Ιωάννης».
Φωτογραφία αρχείου
-
28 Απριλιου 2026, 21:30Μονή Χρυσοπηγής Χανίων: Τι συνέβη με τη μνημόνευση του Μητροπολίτη και το θέμα έφθασε στο Φανάρι -
27 Απριλιου 2026, 16:15Ηράκλειο: Βαρύ πένθος για τον θάνατο του 45χρονου καθηγητή Κωνσταντίνου Βαμβουκάκη -
28 Απριλιου 2026, 08:37Δολοφονία Ελευθερίας: Μυστήριο με τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του πρώην συντρόφου της -
29 Απριλιου 2026, 09:10Χανιά: Αναβολή στη δίκη των 4 εκκλησιαστικών παραγόντων και 2 λαϊκών για απείθεια-Τι είχε συμβεί σε Μονή και τους οδήγησε στη Δικαιοσύνη -
28 Απριλιου 2026, 10:30Μαρία Βελεγράκη: Από το Ηράκλειο στο Ohio και στην έρευνα για τον καρκίνο! (podcast) -
28 Απριλιου 2026, 22:45Θλίψη στις Αρχάνες για την απώλεια της Βικτώρια Τρέτσιακ
