Κρήτη: H απεργία της ΠΝΟ αναστατώνει τους αγρότες- Φόβοι για τη διάθεση των προϊόντων
αγαπημένα σου στη Google
Είναι νωπές οι μνήμες από τα επεισόδια που είχαμε τον Δεκέμβριο του 2016 στο Λιμάνι του Ηρακλείου από εξαγριωμένους αγρότες που ήθελαν να σπάσουν την απεργία των ναυτεργατών.
Η νέα απεργία που κήρυξε η ΠΝΟ στις 10 και 11 Δεκεμβρίου έχει προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες στους παραγωγούς της Κρήτης που φοβούνται για τη διάθεση των προϊόντων τους.
Με αφορμή την απεργία ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Ομάδας Παραγωγών «Ανατολή». Εκεί, παρουσία του Αντιδημάρχου του Πρωτογενούς Τομέα και Προέδρου της Επιτροπής Αγροτικών Υποθέσεων, κ. Νεκτάριου Παπαδάκη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών, κ. Γιώργο Καραλάκη και τον Πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, κ. Ιωάννη Γαϊτάνη, ενώ συνομίλησε με εμπόρους και παραγωγούς αναφορικά με τις επιπτώσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως τόνισε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: « Η κατάσταση για τους αγρότες της Ιεράπετρας και ειδικά για τους καλλιεργητές των θερμοκηπίων πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Δε φτάνει που σε αυτή την νέα καλλιεργητική χρονιά μέχρι στιγμής οι τιμές των προϊόντων είναι χαμηλές, ενώ παράλληλα το κόστος των καλλιεργειών οδηγήθηκε σε δυσθεώρητα ύψη με μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των γεωργικών εφοδίων και στην ενέργεια, μόνο με την ανακοίνωση της επικείμενης απεργίας της ΠΝΟ σημειώθηκε κατακόρυφη πτώση στην αγορά των θερμοκηπιακών προϊόντων και μείωση των τιμών.
Εάν πραγματοποιηθεί η απεργία, χωρίς να έχει ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα για την μεταφορά των κρητικών προϊόντων από την πλευρά της Κυβέρνησης, καθημερινά χιλιάδες τόνοι κηπευτικών από την Ιεράπετρα θα παραμένουν αδιάθετοι, ενώ συγχρόνως θα χαθούν οι αγορές και θα ακυρωθούν συμφωνίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους καλλιεργητές των θερμοκηπίων της περιοχής.
Ζητάμε από την Κυβέρνηση να δώσει λύση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, προτού ξεκινήσει η απεργία. Είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη μεταφορά των κηπευτικών προϊόντων των Κρητικών, όπως ακριβώς γίνεται με τα αγροτικά προϊόντα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ήδη ενημερώσει τους αρμόδιους Υπουργούς και σε συνεργασία με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο, με τους Προέδρους των Συνεταιρισμών και τις ομάδες των παραγωγών συνεχίζουμε τις επαφές μας για την εξεύρεση άμεσης λύσης, ούτως ώστε να μη σταματήσει σε περίπτωση απεργίας η διακίνηση των αγροτικών προϊόντων και να ομαλοποιηθεί η αγορά».

-
13 Σεπτεμβριου 2026, 14:40Λιθίνες Σητείας: Συγκίνηση στην επίσκεψη του καταγόμενου από την περιοχή Μητροπολίτη Αγκύρας κ Γρηγορίου Φραγκάκη -
13 Σεπτεμβριου 2026, 19:58Τι κάνει στον εγκέφαλό μας η καθημερινή χρήση AI - Η ανησυχία των επιστημόνων για την τεχνητή νοημοσύνη -
13 Σεπτεμβριου 2026, 08:48Ολική διακοπή κυκλοφορίας στο ΒΟΑΚ προς τα ανατολικά από 17-21 Σεπτεμβρίου λόγω εργασιών-Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς -
14 Σεπτεμβριου 2026, 22:10Μαζωνάκης: Τα τελευταία λεπτά - Το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης έβγαζε αλεπάλληλα alarm και η Γάκα πατούσε επανεκκίνηση -
13 Σεπτεμβριου 2026, 18:42Μεσαρά: Ένα οδικό δίκτυο που προκαλεί μεγάλη και δικαιολογημένη αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία! -
14 Σεπτεμβριου 2026, 08:02Γιώργος Μαζωνάκης: Χιλιάδες άνθρωποι στο τελευταίο αντίο για τον τραγουδιστή – Οι διάσημοι που πήγαν στην λαϊκή αγρυπνία
