Κρήτη: Η νέα παράταση στο Παλαίκαστρο Σητείας και τα rapid tests στο Ηράκλειο

Από σημερα τίθεται σε εφαρμογή η νέα παράταση στο Παλαίκαστρο Σητείας. Συγκεκριμένα παράταση του lockdown μέχρι τις 18 Ιανουαρίου αποφάσισε η Πολιτική Προστασία λαμβάνοντας υπ' όψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
«Λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κοινότητας Κέλλης, του Δήμου Αμύνταιου, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Κοινότητας Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, παρατείνεται η ισχύς των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:
Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των Κοινοτήτων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας. Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός των Κοινοτήτων , εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ) H αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης των Κοινοτήτων από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών, παραπέμπεται στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή 15/1.
Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Παρασκευή 15-01-2021 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 18-01-2021», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Ενώ, σημειώνεται ότι σημερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν rapid tests στους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΗ από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ, την ώρα που ακολουθούνται όλα τα πρωτοκολλα και τα μέτρα για απολύμανση. Μια εξέλιξη που προέκυψε μετα τα δύο κρούσματα, ένα στη ΔΕΥΑΗ και ένα στην Περιφέρεια Κρήτης, σε εργαζόμενους.
Χθες υπενθυμίζεται ότι 9 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Κρήτη σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ από τα 599 που καταγράφηκαν συνολικά στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα 3 κρούσματα εντοπίστηκαν στο Λασίθι, 3 στα Χανιά, 2 στο Ηράκλειο και 1 στο Ρέθυμνο
Στο Γεράνι
Αρνητικά είναι όλα τα αποτελέσματα από τα τεστ που διενεργήθηκαν σε συνολικά 165 κατοίκους της περιοχής του Γερανιου. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στην περιοχή και σε αυτήν υποβλήθηκαν σε έλεγχο οι παραπάνω κάτοικοι, μετά από τα 7 επιβεβαιωμένα και ασυμπτωματικά κρούσματα κορωνοιού που εντοπίστηκαν στην διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου
-
27 Φεβρουαριου 2021, 18:34Μετακινήσεις αγροτών: Αυτά είναι τα 3 χαρτιά που πρέπει να εχετε στο χωράφι!
-
28 Φεβρουαριου 2021, 11:00Δύο θετικές ειδήσεις για τους εργαζόμενους σε τουρισμό και επισιτισμό
-
28 Φεβρουαριου 2021, 22:07Τρέλανε κόσμο ως... Μεσαριτης ο Λευτέρης Ελευθερίου! (βίντεο)
-
28 Φεβρουαριου 2021, 11:00Νομοσχέδιο για τους αγρότες για πληρωμές «εξπρές» και ενίσχυση του εισοδήματος
-
28 Φεβρουαριου 2021, 19:15Τρακτέρ καταπλάκωσε αγρότη - Παραλίγο τραγωδία στο χωράφι!
-
28 Φεβρουαριου 2021, 19:00Οι ειδήσεις της εβδομάδας: Τα 3 χαρτιά για τη μετακίνηση, οι πληρωμές, οι επιδοτήσεις και τα «κόκκινα» δάνεια