Κρήτη: Πιλοτικό πρόγραμμα γνωριμίας μουσικών οργάνων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
αγαπημένα σου στη Google
Ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, γνωριμίας με τα μουσικά όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας, εγκαινίασε η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Δευτέρα 6 Μαρτίου στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Χανίων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συστήνουν τα μουσικά όργανα της συμφωνικής ορχήστρας στους μαθητές, τόσο μέσα από την παρουσίαση της ιστορίας κάθε οργάνου όσο και με την χρήση του.
Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την όψη των οργάνων, το υλικό κατασκευής τους, τον τρόπο που παράγεται ο ήχος τους, το ηχόχρωμα τους, τους τρόπου που συνηχούν με άλλα όργανα, τόσο της «οικογένειας» τους όσο και άλλων «οικογενειών».
Γνωρίζοντας το κάθε όργανο χωριστά, οι μαθητές μπορούν να αντιληφθούν την δυναμική που προκύπτει όταν όλα μαζί συνθέσουν μια ορχήστρα τονίζοντας έτσι τη συνεργασία, τη σύνθεση δυνάμεων και το τελικό μουσικό αποτέλεσμα που προκύπτει.

«Ο ρόλος της μουσικής στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι σημαντικός για τη γνωριμία των παιδιών με διαχρονικές αξίες και παναθρώπινα ιδεώδη.
Ως Περιφέρεια Κρήτης έχουμε χρέος να προσφέρουμε στα παιδιά και τους νέους μας τις ευκαιρίες να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των τεχνών και της μουσικής, εμπειρία που θα τους συνοδεύει ως πολύτιμο εφόδιο στη ζωή τους», δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και Εντεταλμένος Σύμβουλος Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού, Ευάγγελος Ζάχαρης.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, οι μουσικοί της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών θα έχουν επισκεφτεί πάνω από 30 σχολεία, δίνοντας την δυνατότητα γνωριμίας, σε περίπου 4.000 μαθητές, τόσο με τα μουσικά όργανα που συνθέτουν μια συμφωνική ορχήστρα όσο και τον τρόπο που παράγεται ο ήχος τους.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις της δράσης θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά την Πέμπτη 9 Μαρτίου στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και ώρα 20:30.
Η εκδήλωση στο Ηράκλειο θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Κινηματοθέατρο «Αστόρια» στις 20.30. Και οι δύο εκδηλώσεις θα διεξαχθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
-
05 Ιουλιου 2026, 21:01Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο της Κρήτης: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η Μαρία Αντωνογιαννάκη -
05 Ιουλιου 2026, 13:35Θανάσης Αντετοκούνμπο: Γάμος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα -Θα παντρευτεί τη σύντροφό του Κάτια με κουμπάρο τον Γιάννη -
05 Ιουλιου 2026, 07:00Όμιλος Φίλων Προόδου Βασιλειών «ο Δωρόθεος»: Άμεση δράση για την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Γεωργίου που κάηκε πρόσφατα -
05 Ιουλιου 2026, 07:50Αναστάτωση έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου- Λεωφορείο του ΚΤΕΛ τυλίχθηκε στις φλόγες (Βίντεο) -
05 Ιουλιου 2026, 14:55Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ -
05 Ιουλιου 2026, 22:25«Έφυγε» η Μαρία - Το δικό μου αντίο σε ένα «φωτεινό» πλάσμα
