Κρήτη: Σημαντική αυριανή τηλεδιάσκεψη στις 3 μ.μ. για το ζήτημα του μεταναστευτικού
Μέσα σε κλίμα έντασης αναμένεται να διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή, στις 3 το απόγευμα, μια καθοριστική τηλεδιάσκεψη με επίκεντρο το μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο απασχολεί έντονα την Κρήτη.
Στη σύσκεψη, όπου θα διατυπωθούν απόψεις και θα σκιαγραφηθούν οι προθέσεις για τη διαχείριση της κατάστασης στο νησί, θα συμμετάσχουν θεσμικοί και αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι: ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι δήμαρχοι Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, Αγίου Νικολάου Μανώλης Μενεγάκης και Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, καθώς επίσης ο Υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης και η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σέβη Βολουδάκη.
Η συζήτηση αναμένεται να επεκταθεί και σε ευρύτερα ζητήματα, όπως ο σχεδιασμός για τη φιλοξενία και υποδοχή των μεταναστών, αλλά και οι τοπικές αντιδράσεις που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα.
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ
