Κρήτη: Στην ακτή της Ψαρής Φοράδας η νέα καραβιά μεταναστών (Φωτο)
Οι καιρικές συνθήκες του τελευταίου 24ωρου ευνοούν τις μεταναστευτικές ροές, με συνέπεια το ένα περιστατικό να διαδέχεται το άλλο.
Ετσι σήμερα έχουμε συνολικά 4 περιστατικά με το τελευταιο χρονικά να καταγραφεται στο Δήμο Βιάννου.
Εκεί είχαμε την αφιξη 33 ατόμων στον οικισμό της Ψαρής Φοράδας. Πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας, στους οποίους προσφέρθηκε η πρώτη αρωγή και δρομολογείται η διαδικασία για την μεταφορά τους στο Ηράκλειο σύμφωνα με τις υποδείξεις των αστυνομικών αρχών

«Δυστυχώς το μεταναστευτικό πρόβλημα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση για τα νότια παράλια χωρίς μέχρι σήμερα να δίνονται λύσεις που να οδηγούν στην επίλυση του», σημειώνει μεταξύ αλλων σε δήλωση του ο Δήμαρχος Βιάννου.
Και άλλες αφίξεις
Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη αφίξεις λέμβων με μετανάστες σε αλλες τρεις περιοχές της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, στις 06:30 το πρωί, λέμβος προσάραξε στην παραλία Ψιλή Άμμος, στους Καλούς Λιμένες του Δήμου Φαιστού, μεταφέροντας 27 άτομα (26 άνδρες και μία γυναίκα). Το Λιμενικό ενημερώθηκε άμεσα και προγραμματίζεται η μεταφορά των επιβατών με λεωφορεία στο παλιό ψυγείο στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιπλέονσε εξελιξη ειναι άλλες δύο περιστάσεις σε Γαύδο και Παλαιόχωρα.
Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε χθες Τρίτη (2/12 ) στη θάλασσα νότια της Γαύδου, όταν σκάφος της FRONTEX εντόπισε πνευστή λέμβο με 39 αλλοδαπούς.
Το πλήρωμα προχώρησε άμεσα στη διάσωση των επιβαινόντων και στη μεταφορά τους στα λιμάνια Καραβέ και Παλαιόχωρας, ενώ οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν σε χώρο φιλοξενίας. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, κατασχέθηκε η λέμβος που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά τους.
Η ανακοίνωση:
Τις πρωινές ώρες χθες, ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε μία πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου. Το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην περισυλλογή των τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών επιβαινόντων (36 άνδρες, 1 γυναίκα και 2 ανήλικοι), οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Καραβέ. Ακολούθως, επιβιβάστηκαν σε έτερο σκάφος FRONTEX και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, από όπου οδηγήθηκαν σε χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών.
-
03 Δεκεμβριου 2025, 10:26Αποκλειστικό: Ραγδαίες εξελίξεις στην Εκκλησία της Κρήτης-Πήρε το Πατριαρχείο την κατάσταση στα χέρια του -
03 Δεκεμβριου 2025, 13:25Καταιγιστικές εξελίξεις στην Εκκλησία της Κρήτης: Η μετακίνηση του Λάμπης, η Εξαρχία και τα μηνύματα προς τους Μητροπολίτες -
03 Δεκεμβριου 2025, 15:30Προήχθη σε Διάκονο της Σειράς ο καταγόμενος από το Αρκαλοχώρι Πατριαρχικός Διάκονος Ανατόλιος Δοξαστάκης -
02 Δεκεμβριου 2025, 18:48Στη φυλακή ξανά ο γνωστός Κρητικός μουσικός που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση -
03 Δεκεμβριου 2025, 08:40Χωρίς ταξί και σήμερα η Κρήτη - Ποια τα αιτήματα των οδηγών -
02 Δεκεμβριου 2025, 14:45Πάνε για... λουκέτο αεροδρόμια και λιμάνια στην Κρήτη - Σε αναβρασμό αγρότες και κτηνοτρόφοι ενόψει συλλαλητηρίου
