Κρήτη: Στον Κορυδαλλό οι ιδιοκτήτριες του γηροκομείου
Στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθούν τελικά οι δύο υπεύθυνες -ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, που κρίθηκαν προφυλακιστέες τα ξημερώματα της Κυριακής με την ομόφωνη γνώμη του ανακριτή και της Εισαγγελέως που εποπτεύει την έρευνα της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε τη μεταφορά των δύο γυναικών στις φυλακές Νεαπόλεως Λασιθίου, ωστόσο, ίσως λόγω έλλειψης χώρου, οριστικοποιήθηκε η μεταφορά τους στο γυναικείο τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού. Η μεταγωγή αναμένεται να γίνει ίσως την ερχόμενη Δευτέρα, αφού πιθανόν να χρειαστεί να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση, αλλά και προκειμένου να οργανωθεί η μεταγωγή στον κατάλληλο χρόνο, με το απαιτούμενο προσωπικό.
Να υπενθυμίσουμε ότι στο σωφρονιστικό κατάστημα «Κρήτη 1», δεν υπάρχει γυναικεία πτέρυγα, ωστόσο εκεί κρατούνται, σε κελί ασφαλείας, ο γενικός γιατρός και ο ψυχίατρος που συνεργάζονταν με την επίμαχη δομή.
Ο νεκροθάλαμος
Δεν έχουν τέλος οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις σχετικά με το γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά, που συνεχίζει να λειτουργεί με 41 τρόφιμους. Σύμφωνα με τελευταία μαρτυρία σε δωμάτιο που χρησιμοποιούσαν ως νεκροθάλαμο φιλοξενούσαν ηλικιωμένους.
Συγκεκριμένα μία από τις δεκάδες μαρτυρίες – σοκ, ανέφερε πως κατά καιρούς ηλικιωμένοι φιλοξενήθηκαν ακόμη και στο δωμάτιο που χρησιμοποιούσαν ως νεκροθάλαμο. Ήταν ωστόσο το κερασάκι στην τούρτα. Η αστυνομική έρευνα έδειξε επίσης ότι οι νοσηλευτές ανά βάρδια ήταν ελάχιστοι σε σχέση με τον αριθμό των φιλοξενουμένων κι ότι η τακτική της καθήλωσης των τροφίμων ήταν στο ημερήσιο πρόγραμμα.
Διαβάστε επισης:
Χανιά: Συνεχίζει να λειτουργεί το γηροκομείο – Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες
Δικηγόρος θυμάτων του γηροκομείου στα Χανιά: Τους στέρησαν το δικαίωμα σε αξιοπρεπή ζωή και θάνατο
-
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης -
16 Απριλιου 2026, 07:15Θεόδωρος Τσίκας: Απανωτά τα πλήγματα για την Κυβέρνηση! Δύσκολος πλέον ο πολιτικός της βίος… (podcast) -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη -
15 Απριλιου 2026, 18:10Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα νωρίς το απόγευμα στον δρόμο Πεζά –Αρκαλοχώρι με έναν τραυματία -
16 Απριλιου 2026, 10:34Χάρης Τσιλιώτης: Η πρόταση Μητσοτάκη για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή δεν θα προσφέρει τίποτα! (podcast)
