Κρήτη: Συγκινητική ανταπόκριση - Δίνουν αίμα για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο ή αμέτοχο. Έτσι από χθες που έχει ξεκινήσει η διαδικασία σε πανελλαδικό επίπεδο για την προσφορά σε αίμα, οι Κρητικοί δίνουν το παρών.
Είναι ενα κάλεσμα στο οποίο ανταποκρίνονται από την πρώτη στιγμή οι Κρητικοί. Έτσι κατόπιν έκκλησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων "Αιματοκρήτης" συμμετέχει ενεργά στην συμβολή κάλυψης αναγκών για τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και τους ανθρώπους που δοκιμάζονται (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Χθες, στην αίθουσα της ενορίας του Αγίου Νικολάου, στη Νέα Αλικαρνασσό, πολλοί νέοι άνθρωποι, κατά κύριο λόγο φοιτητές, έσπευσαν για να δώσουν αίμα, συγκινημένοι από το δράμα που ζουν οι οικογένειες των θυμάτων, αλλά και από την περιπέτεια όσων επέζησαν και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Μάλιστα, όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιπρόεδρος του Παγκρήτιου συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων «Αιματοκρήτης» Γιώργος Σπύρου, κάποιοι από αυτούς έδωσαν αίμα για πρώτη φορά. Και το ζητούμενο, όπως ο ίδιος τόνισε, είναι αυτοί οι άνθρωποι να γίνουν μόνιμοι αιμοδότες, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις και ακάλυπτες ανάγκες σε αίμα.
Στο πλαίσιο του καλέσματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών και του «Αιματοκρήτη», εθελοντικές αιμοδοσίες θα γίνουν και τις επόμενες ημέρες για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται μετά την τραγωδία στα Τέμπη.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 στην Λότζια, στο Δημαρχείο Ηρακλείου από τις 9:30-14:00
Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, στον Άγιο Νικόλαο, απέναντι από το νοσοκομείο, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο από τις 10:00-13:30 (είσοδος από εργατικές κατοικίες).
Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στη Νεάπολη Κ.Υ. Διαλυνάκειο, ώρες 16:30-19:30
Αυξημένη είναι η προσέλευση του κόσμου από χθες και στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων του νησιού, τα οποία, όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο υποδιοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Γιώργος Αγαπίου, λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι υγειονομικοί, αλλά και οι πολίτες, που όποτε υπάρχει ανάγκη δείχνουν εμπράκτως αλληλεγγύη. Ήδη όπως είπε έχουν σταλεί από την Κρήτη οι πρώτες ποσότητες αίματος και εφόσον χρειαστεί θα σταλούν και άλλες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των τραυματιών.
Όσοι θέλουν να δώσουν αίμα μπορούν να απευθύνονται στα τμήματα αιμοδοσίας των πέντε μεγάλων νοσοκομείων του νησιού, ενώ σταθμός αιμοδοσίας λειτουργεί και στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο του Ηρακλείου.
Ακολουθούν αναλυτικά τα σημεία τα σημεία στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες:
Χανιά: Γ. Νοσοκομείο Χανίων “Άγιος Γεώργιος”
09:00-14:00 και 17:00-20:00
Ρέθυμνο: Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου
08:00-13:00 και 16:00-17:00 (εκτός απόγευμα Πέμπτης)
Σάββατο και Κυριακή 09:00-12:00
Ηράκλειο: Γ. Νοσοκομείο “Βενιζέλειο – Πανάνειο”
08:30-14:00 και 16:30-20:00
Σάββατο, 09:00-13:00
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου
08:30-14:30 και 16:30-20:00 και
Πλατεία Ελευθερίας 17:00-21:00
Άγιος Νικόλαος: Γ. Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
Δευτέρα – Παρασκευή 08:00-15:00
Το ΚΚΕ
Η Κομματική Οργάνωση Κρήτης του ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη της για το πρωτοφανές πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων.
Εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και σε όσους νοσηλεύονται.
Η ίδια ανταποκρινόμενη στις άμεσες ανάγκες για αίμα για τους δεκάδες τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα καλεί τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλο το νησί καθώς και όλο το λαό της Κρήτης να δείξουν την έμπρακτη στήριξη στους τραυματίες και τις οικογένειες τους και να συμμετάσχουν μαζικά στις εθελοντικές αιμοδοσίες που έχουν ανακοινωθεί.
-
30 Μαρτιου 2023, 12:30Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στην αγορά του Ηρακλείου με τον ερχομό της τουρκικής Waikiki
-
30 Μαρτιου 2023, 14:08Κρήτη: Τροχαίο με απεγκλωβισμό γυναίκας στο Μυλοπόταμο- 2 τραυματίες στο νοσοκομείο
-
30 Μαρτιου 2023, 22:27Δυνατός σεισμός έγινε αισθητός στο Ηράκλειο
-
30 Μαρτιου 2023, 20:11Ηράκλειο: Σε κόντρα ανιψιός και γαμπρός του λυράρη: «Αν το ξέραμε, θα καταγγέλλαμε»
-
30 Μαρτιου 2023, 07:44Βολές στο κέντρο... της Πέμπτης
-
31 Μαρτιου 2023, 09:05Ηράκλειο: Παράσυρση 13χρονου από όχημα στη Λ. Ικάρου