Κρήτη: Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές - Νέα «καραβιά» νοτιοανατολικά της Γαύδου
αγαπημένα σου στη Google
Ακόμα μια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, 38 μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από σκάφος της δύναμης FRONTEX, περίπου 2 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Γαύδου.
Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Γαύδου, όπου θα τους παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής.
Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της νύχτας ακόμη μια λέμβος με 43 μετανάστες εντοπίστηκε νότια της Κρήτης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Όπως έγραψε το newshub.gr, tη λέμβο εντόπισε drone της Frontex, 37 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου, κι αμέσως σκάφος της τους διέσωσε και τους μετέφερε στην Αγία Γαλήνη.
-
01 Ιουνιου 2026, 13:24Hράκλειο: Θρήνος για τον 21χρονο Φοίβο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή -
02 Ιουνιου 2026, 11:25Η αμιβανταμάμπη εξαφάνισε πλήρως καρκινικούς όγκους σε ασθενείς- «Πρωτοφανή αποτελέσματα» λένε οι ειδικοί -
01 Ιουνιου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Η Κυβέρνηση έτοιμη να πετάξει πετσέτα στο … ρίνγκ! Ο λαός σε επαγρύπνηση και εγρήγορση για τα εθνικά μας! (podcast) -
01 Ιουνιου 2026, 16:40Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Χτυπούσε την 39χρονη με τη ζώνη, σοκάρουν οι μαρτυρίες γειτόνων -Όσα υποστήριξε ο δράστης -
02 Ιουνιου 2026, 13:45Ηράκλειο: Ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τον κύκλο εκδηλώσεων του «ΝΟΗΜΑ - ΚΡΗΤΗ» -
01 Ιουνιου 2026, 07:06«Θηλιά» δίχως τέλος τα χρέη για εκατοντάδες συνεταιρισμούς – «Δώστε τέλος στο μαρτύριο», ζήτησαν οι αγρότες από τον Κ. Χατζηδάκη
