Κρήτη: Τα κύματα «έπνιξαν» το λιμάνι στα Χανιά (φωτογραφίες)
Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας στην Κρήτη, με τα προβλήματα, όπως έγραψε το newshub.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), να μην λείπουν. Τα μποφόρ κρατάνε τα πλοία δεμένα στα λιμάνια, μιας και η θάλασσα ειναι τρικυμιώδης. Το γιατί τα πλοία δεν ταξιδεύουν και σήμερα, αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην Ομάδα «Μετεωκρήτες».
Σε αυτές φαίνονται τα κύματα να «πνίγουν» το λιμανι των Χανίων και ειδικά την είσοδο του. Ειναι εικονες που καταγράφονται κάθε χρόνο, με το λιμάνι τις μέρες όπου επικρατεί κακοκαιρία να μετατρέπεται από χώρο βόλτας και αναψυχής, σε ένα σημείο - ουκ ολίγες φορές -επικίνδυνο και απροσπέλαστο.


Πλημμύρισαν δρόμοι στο Οροπέδιο Λασιθίου
Έκλεισε το αγροτικό οδικό δίκτυο μέσα στον κάμπο του Οροπεδίου λόγω πλημμυρικών φαινομένων.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, η ένταση και η διάρκεια των βροχοπτώσεων, πλημμύρισε τους δρόμους μέσα στον κάμπο και η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας, έγινε για λόγους ασφαλείας. Αυτή την ώρα σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους δυο βαθμούς Κελσίου και το κύριο χαρακτηριστικό είναι η έντονη ομίχλη.

«Αν η θερμοκρασία πέσει λίγο ακόμη, είναι σίγουρο ότι θα έρθει χιονόπτωση. Όλες οι υπηρεσίες, το προσωπικό και ο εξοπλισμός του δήμου είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε συνθήκη προκύψει μέσα στη μέρα», είπε ο κ. Στεφανάκης.
Πρόγνωση του καιρού
Σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα υπάρξει βελτιωμένος καιρός.
Εξαίρεση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα αποτελέσουν περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και η Κρήτη όπου αναμένονται τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Η θερμοκρασία, σε χαμηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 6, στην Ήπειρο από -2 έως 9 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 6, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 10 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -1 έως 4 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 10 ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13-14 βαθμούς Κελσίου.
Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 8 Μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Λιβυκό πέλαγος οι εντάσεις των βορείων ανέμων θα φτάνουν κατά περιόδους τα 9 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών-βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται βελτιωμένος καιρός και έντονο κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.
Το απαγορευτικό
Όπως επισημάνθηκε παραπάνω σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου
Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία λόγω τροποποιήσεων η αλλαγών που ενδέχεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των πλοίων από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
-
26 Απριλιου 2026, 07:10Το πανηγύρι του Αϊ Γιώργη και η τελετουργία της ευλογίας των προβάτων στην Κρήτη (Φωτο & Βίντεο) -
27 Απριλιου 2026, 16:15Ηράκλειο: Βαρύ πένθος για τον θάνατο του 45χρονου καθηγητή Κωνσταντίνου Βαμβουκάκη -
26 Απριλιου 2026, 10:00«Διαμάντι» υπό περιορισμό η Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ – Η έλλειψη προσωπικού κρατά κλειστούς θαλάμους-πρότυπα -
25 Απριλιου 2026, 23:21"Φλέγεται" η Κρήτη: Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΟΦΗ -
26 Απριλιου 2026, 11:00Γιώργος Βουλγαράκης: Απ’ τον πολιτικό λόγο στο… ρουσφέτι! Βουλευτές, κόμματα και ποιότητα της δημοκρατίας (podcast) -
27 Απριλιου 2026, 09:24Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου Agusta-Bell λόγω βλάβης κοντά στη Μαθιά
