Κρήτη: Το Λιμενικό εντόπισε τα άτομα που κατηγορούνται για τρία περιστατικά διακίνησης μεταναστών - Νέα διάσωση 34 ατόμων
Αλλοι 34 μετανάστες διασώθηκαν σημερα τα ξημερώματα από το Λιμενικό Σώμα.
Η επιχείρηση για τη διάσωση μεταναστών εγινε με επιτυχία και οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Ιεράπετρα.
Την ίδια ώρα έχουμε από το Λιμενικό Σώμα αναλυτική ενημέρωση για μια σειρά περιστατικών, τα οποία έχουν καταγραφεί μέσα σε λίγες μέρες.
Έτσι αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 32 αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή 32 ν.μ. νοτιοδυτικά της Γαύδου, το μεσημέρι της 21ης Νοεμβρίου, δύο αλλοδαποί (υπήκοοι Νότιου Σουδάν), ηλικίας 20 και 26 ετών, αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους ως οι διακινητές που τους μετέφεραν από το Τομπρούκ της Λιβύης, έναντι χρηματικής αμοιβής και συνελήφθησαν.
Ενώ αναφορικά με τον εντοπισμό 65 αλλοδαπών, στην παραλία “Νταϊάνα”, τις μεσημβρινές ώρες της ιδιας μερας, ένας 19χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Νότιου Σουδάν) αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής που τους μετέφερε από το Τομπρούκ της Λιβύης, έναντι χρηματικής αμοιβής και συνελήφθη.
Οι συλληφθεντες κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διευκόλυνση” και των άρθρων 306 “Έκθεση” και 45 “Συναυτουργία” του Π.Κ.. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα.
Στους Καλούς Λιμένες
Σημειώνεται ότι τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβριου ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές των Καλών Λιμένων, της Αγίας Γαλήνης και του Κόκκινου Πύργου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για παροχή συνδρομής σε λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 23 ν.μ. νότια-νοτιοδυτικά των Καλών Λιμένων.
Οι 25 αλλοδαποί (23 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 ανήλικος) περισυλλέχθηκαν από ένα δεξαμενόπλοιο (Δ/Ξ) σημαίας Μάλτας και στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX. Ακολούθως, αποβιβάστηκαν με τη συνδρομή του ρυμουλκού (Ρ/Κ) “ΠΥΡΡΟΣ” Ν.Π. 2077 στους Καλούς Λιμένες και στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τη συνοδεία στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Σύμφωνα με τους διασωθέντες, ξεκίνησαν στις 19 Νοεμβρίου από τις ακτές του Τομπρούκ Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα, καταβάλλοντας για την μεταφορά τους χρηματικά ποσά μεταξύ των 13.000 και 14.000 δηναρίων Λιβύης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (υπήκοοι Νότιου Σουδάν) ηλικίας 16 και 20 ετών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ. “Συναυτουργοί” και 306 Π.Κ. “Έκθεση”, καθώς αναγνωρίστηκαν από τους υπολοίπους ως οι διακινητές τους.
-
18 Μαΐου 2026, 11:12Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
18 Μαΐου 2026, 07:00Κρήτη: Εκτεθειμένες οι περιουσίες των Ρεθυμνιωτών ελέω...Κτηματολογίου - Στα «κάγκελα» όλοι οι Δήμοι -
17 Μαΐου 2026, 20:30Ηράκλειο: Σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός της 60ής επετείου της Επανακομιδής της Τίμιας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου -
17 Μαΐου 2026, 21:38Ελευσίνα: Δύο σοβαρά τραυματίες μετά από τροχαίο -
18 Μαΐου 2026, 12:00Ο Νίκος Χαρδαλιάς ετοιμάζεται να βρει την «Ιθάκη» του - Συζητήσεις για να στρατευθεί με τον Αλέξη Τσίπρα -
18 Μαΐου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Ενώ απειλούνται κυριαρχικά μας δικαιώματα, εμείς κινούμαστε μεταξύ Καραγκιόζη και Χατζηαβάτη!… (podcast)
