Κτηματογράφηση: Τέλος χρόνου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ηράκλειο, τη Χερσόνησο και το Μαλεβίζι
αγαπημένα σου στη Google
Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την κτηματογράφηση σε Ηράκλειο, Χερσονησο και Μαλεβίζι. Πιο συγκεκριμένα, η τέταρτη και τελευταία προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας λήγει σημερα την ώρα που η χαμηλή συμμετοχή των πολιτών εγείρει ερωτήματα για την πορεία της, παρά το γεγονός πως επανειλλημμένα οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε Ηράκλειο, Χερσόνησο και Μαλεβίζι, κλήθηκαν να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους στο κτηματολόγιο.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στα Χανιά φτάνει το 65%, το Ρέθυμνο το 60%, ενώ το Ηράκλειο αγγίζει μόλις το 50%.
Οι αρμόδιες αρχές καλούν τους ιδιοκτήτες να επιταχύνουν την υποβολή δηλώσεων, αξιοποιώντας και την ηλεκτρονική πλατφόρμα dilosi.ktimatologio.gr, ενόψει της σημερινής εκπνοής της προθεσμίας, με τον κ. Γιώργο Αράπογλου, Υπεύθυνο Ενημέρωσης της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου (ΕΝ.ΙΔ.Α.Ν.Η.) να επισημαίνει πως δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.
Από εκεί και μετά όσοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εντός χρόνου, θα πρέπει να καταθέσουν ένσταση για να κατοχυρώσουν τα εμπράγματα δικαιώματα τους (ιδιοκτησιακά δικαιώματα) και για να μην καταλήξουν να χαρακτηριστούν ως ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ιδιοκτησία τους.
Οπως έχει δηλώσει στο newshub.gr ο κ. Αράπογλου οι ιδιοκτήτες ακινήτες, θα μπορούν να διορθώσουν ετεροχρονισμένεα το όποιο λάθος ή παράβλεψη τους, όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι διαδικασίες θα είναι πιο χρονοβόρες και κοστοβόρες.
Δείτε τι είχε δηλώσει στο newshub.gr ο κ. Αράπογλου:
-
29 Οκτωβριου 2026, 07:51Πόθεν έσχες: Τροπολογία δίνει παράταση έως 31/12 για την υποβολή δηλώσεων -
28 Οκτωβριου 2026, 11:50ΟΦΗ: Στη Λάρισα για το Κύπελλο Ελλάδας – Στις 19:30 η αναμέτρηση με την ΑΕΛ, ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα -
28 Οκτωβριου 2026, 18:40Στα λευκά ντύθηκαν οι ψηλότερες κορυφές των Λευκών Ορέων ακολουθώντας τον Ψηλορείτη -
28 Οκτωβριου 2026, 12:10Ηράκλειο: Παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης-Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις τιμής (φωτο + βιντεο) -
28 Οκτωβριου 2026, 10:30WHAT IF: «Αν ο Μεταξάς δεν έλεγε ΟΧΙ;» Πώς θα άλλαζε η ιστορία μετά την 28η Οκτωβρίου! (podcast) -
29 Οκτωβριου 2026, 20:03Πότε θα πληρωθεί η επιστροφή ενοικίου: Οι πιθανές ημερομηνίες και τα ποσά
